PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας με Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων


Με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου την Πέμπτη 26-01-2012.

Με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου την Πέμπτη 26-01-2012. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του για την πορεία των έργων που εκτελεί το Υπουργείο στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Σχετικά με το μετρό, συζητήθηκε ο χρόνος κατασκευής της γραμμής 2 προς το Ίλιον και ο χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης των σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη», στους οποίους υπολείπονται λεπτομέρειες ολοκλήρωσης των αρχιτεκτονικών τελειωμάτων.

Επίσης, η επέκταση της γραμμής 3 από το Αιγάλεω προς το Χαϊδάρι (1,4 χλ. Σήραγγας) και η ολοκλήρωση του σταθμού «Αγ. Μαρίνα». Το αμαξοστάσιο του Ελαιώνα έχει ολοκληρωθεί από τον Ιούλιο του 2011 με εξαίρεση το σύστημα τροφοδοσίας που βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Τέλος, συζητήθηκε η επέκταση του μετρό προς Πειραιά και ο χρόνος ολοκλήρωσης των 6 ενδιάμεσων σταθμών μεταξύ των οποίων και αυτός της Αγ. Βαρβάρας. Η κύρια σύμβαση κατασκευής εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο 2011 και αναμένεται να υπογραφεί άμεσα, ενώ η σύμβαση για την προμήθεια των συρμών έχει υπογραφεί και υλοποιείται κανονικά.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι τα προβλήματα που είχαν προκύψει με το σύστημα σηματοδότησης έχουν ξεπεραστεί και θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση (σε 1-2 μήνες), ότι έχουν αρχίσει οι δοκιμαστικές λειτουργίες των τμημάτων της γραμμής 2 Περιστέρι Ανθούπολη και της γραμμής 3 Αιγάλεω-Χαϊδάρι. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε οι σταθμοί να τεθούν σε λειτουργία σε 6-12 μήνες από την υπογραφή.

Όσον αφορά το Χαϊδαρόρεμα στο Περιστέρι, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου για την εξεύρεση τεχνικής λύσης για το κομμάτι που δεν σκεπάζεται.

Για το ρέμα της Εσχατιάς συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα του έργου για το α’ διακριτό τμήμα από την πλατεία Ιλίου ως τη συμβολή του αγωγού Ευπυρίδων για το οποίο έχει αναδειχτεί προσωρινός μειοδότης και η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 34 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Για το β’ τμήμα από τη συμβολή του αγωγού Ευπυρίδων ως τη Λ. Πάρνηθος υπάρχει εγκεκριμένη οριστική μελέτη και εκκρεμεί η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης.

Ο υφυπουργός κ. Ι. Μαγκριώτης υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment