PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Πιέρ Μοσκοβισί


Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν» είπε ο πρωθυπουργός.

Η οικονομία αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης, στο Μέγαρο Μαξίμου, που πάντως στέφθηκε και από απρόοπτα, όταν ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε «Μακεδονία» τη γείτονα και τον κ. Τσίπρα να του απαντά ότι την επόμενη φορά που θα έρθει στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να πει «Βόρεια Μακεδονία», κάτι που «είναι το σημαντικότερο για εμάς».

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι το μήνυμά του προς τους επικεφαλής του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα το μήνυμά του είναι θετικό. «Γιατί βλέπουμε ότι η Ελλάδα τώρα προχωρά ως κανονικό μέλος στην Ευρωζώνη» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα και ο λαός της αξίζουν και δικαιούνται ένα πλήρες successs story».

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η επίσκεψή του έγινε μετά από πρόσκληση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου. Αν και είπε ότι δεν παρεμβαίνει σε καμία ψηφοφορία, υπενθύμισε ότι η Κομισιόν καλωσορίζει το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το ονοματολογικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη στήριξη της κυβέρνησης από τη Βουλή. «Είμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο, είμαστε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και η πολιτική σταθερότητα είναι πολύ σημαντική», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι υπάρχει η δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, μείωση της ανεργίας και προσπάθεια για αύξηση των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment