PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συμφωνία για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις


Να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα προετοιμάσει, έως τον Μάρτιο, τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση στην Αίγυπτο.

Να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα προετοιμάσει, έως τον Μάρτιο, τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, συμφώνησαν η αιγυπτιακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην κρίση, μετά από συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν και οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν επίσης κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι αυτό του τερματισμού της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ αλλο ένα θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό της επέκτασης της ελευθερίας της πληροφόρησης μέσω διαδικτύου.

Ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν απέρριψε σήμερα αίτημα της αντιπολίτευσης να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ένας από τους αντιπολιτευόμενους που μετέχει στο διάλογο της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, η ζωή στην Αίγυπτο προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά από 13 ημέρες διαδηλώσεων.

Το κέντρο του Καΐρου συνεχίζει να παραμένει κομμένο στα δύο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ακόμη και σήμερα – υπό βροχή και κάποιο σχετικό κρύο – να ζητούν την “εδώ και τώρα” παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Όμως, στο υπόλοιπο Κάιρο, η ζωή ξαναθυμίζει σιγά – σιγά παλιές ημέρες.

Το μποτιλιάρισμα επανήλθε στις παλιές, μεγάλες του δόξες, οι καθαριστές των δρόμων άρχισαν να μαζεύουν σκουπίδια, τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν, παρά την μικρή έλλειψη τροφίμων και κάποιων βασικών ειδών και Η εμπορική κίνηση επανήλθε σημαντικά, ενώ άνοιξαν και οι τράπεζες, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

Ακόμη και η αστυνομία πήρε κανονικά πλέον τις θέσεις της στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπως ζήτησε, άλλωστε, και ο Αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment