PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συμμορία κλοπών, όπλων και διακίνησης ναρκωτικών – αποθήκες σε Περιστέρι και Κυψέλη


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην προμήθεια οπλισμού και στη διενέργεια κλοπών στην περιοχή της Αττικής, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Μαρτίου στην Αττική και την Κορινθία, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος Έλληνας κι αλλοδαποί, ηλικίας 27, 27, 30, 31, 34 και 38 ετών, ως μέλη της, καθώς και αλλοδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και άλλο βασικό μέλος της οργάνωσης, 32χρονος αλλοδαπός, που έχει ταυτοποιηθεί κι αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, όταν ο 34χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Κορινθίας να οδηγεί αυτοκίνητο και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ανέπτυξε ταχύτητα κι έπεσε πάνω σε αστυνομικό, τον οποίο και τραυμάτισε. Στη συνέχεια, ωστόσο, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Α.Δ. Κορινθίας που είχαν κληθεί να συνδράμουν και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, την προμήθεια οπλισμού και τη διενέργεια κλοπών, υπήρχαν διακριτοί ρόλοι μεταξύ των μελών της:

Ο 38χρονος αλλοδαπός αποτελούσε τον αρχηγό της οργάνωσης. Ασχολούνταν με την αγορά και προμήθεια των ναρκωτικών προς τους άμεσους συνεργάτες του για την περαιτέρω διάθεση προς πώληση.

Ο 25χρονος, κατ’ εντολή του αρχηγού, αποθήκευε τις ναρκωτικές ουσίες σε κατοικία στο Περιστέρι και τα διακινούσε.

Ο 31χρονος αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε οικία στην Κυψέλη, καθώς και τη διακίνηση ναρκωτικών, με άμεσους συνεργάτες τα δύο 27χρονα μέλη, τα οποία και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Ο 30χρονος ήταν επιφορτισμένος με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τη διατήρηση του εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας χασίς.

Ο 34χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση τόσο των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όσο και του οπλισμού.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος αναζητούμενος κι ο 38χρονος συλληφθείς-αρχηγός της οργάνωσης, είναι οι δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όταν βραδινές ώρες της 26ης Φεβρουαρίου 2021, επιβαίνοντες σε ταξί, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ομοεθνή τους, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο 30χρονος θεωρείται ο ηθικός αυτουργός στην επίθεση, καθώς αυτός τοποθέτησε τον παθόντα στο σημείο της επίθεσης.

Επίσης, ο 38χρονος εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση καταδίωξης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στις 20 Δεκεμβρίου 2020, στην Κυψέλη, κατόπιν ανεύρεσης εντός αυτοκινήτου πολεμικού τυφεκίου τύπου Καλάσνικοφ.

Έχουν ταυτοποιηθεί 260 περιπτώσεις διάθεσης κοκαΐνης και κάνναβης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, καραμπίνα, 226 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 468 γραμμάρια χασίς, πέντε γραμμάρια κοκαΐνης, πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας χασίς με έξι δενδρύλλια, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και πέντε οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βίας κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όλοι τους έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment