PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλεκτικό ημερολόγιο του έτους 2011


Από την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου

Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, μαζί με τις ευχές της για τον Καινούργιο Χρόνο, θέτει στη διάθεση όλων των Περιστεριωτών, συμπατριωτών της και μη, το Ημερολόγιο του Έτους 2011, αφιερωμένο τους Ηπειρώτες Μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες.

Πρόκειται για ένα καλαίσθητο πόνημα ιδιαίτερης Συλλεκτικής και Ιστορικής αξίας, όχι μόνο για τους Ηπειρώτες, αλλά για όλους τους Έλληνες που ξέρουν να τιμούν και να ευγνωμονούν όσους ξεχωρίζουν και αριστεύουν στους τομείς της φιλοπατρίας, της ευποιΐας, της και της φιλαλληλίας.

Το Ημερολόγιο, σε κάθε μήνα, σε κάθε σελίδα του, παρουσιάζει δειγματοληπτικά τα σημαντικότερα Έργα Ευποιΐας που ο καθένας από τους Ηπειρώτες Μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες άφησε στην Πατρίδα μας, αλλά ταυτόχρονα προβάλλει και τον γνήσιο πατριωτισμό τους, τη μεγαλοσύνη της ψυχής τους και τον αλτρουισμό τους.

Τα φτωχά, ταπεινά και διωγμένα από τον κατακτητή παιδιά της Ευεργετομάνας Ηπείρου δεν ξέχασαν την τότε δεινοπαθούσα Πατρίδα τους, την Ελλάδα μας, όταν με τον τίμιο ιδρώτα και την ευρηματικότητά τους απέκτησαν στην ξενιτιά σημαντική περιουσία. Είχαν γαλουχηθεί έτσι, που δεν παρέκκλιναν από τη χριστιανική αρχή, κατά την οποία: «Δανείζεις τον Θεό, όταν ελεείς τον φτωχό». Και ο Θεός, τους ανταπέδωσε τα δανεικά στο πολλαπλάσιο.

«Χώμα έπιαναν και μάλαμα γίνονταν»!

Το Ημερολόγιο περιλαμβάνει:

α) φωτογραφίες δεκατεσσάρων από τους πιο γνωστούς Ηπειρώτες Εθνικούς Ευεργέτες,

β) περιεκτικά σημειώματα για τη ζωή, τη δράση και την εθνική προσφορά τους και

γ) αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από τα Κοινωφελή Έργα που ο καθένας από τους αυτοδημιούργητους αυτούς Ηπειρώτες πρόσφερε στην Πατρίδα μας.

Το Ημερολόγιο του 2011 των Ηπειρωτών Περιστερίου περιέχει πολλά μηνύματα:

1. Αποτελεί απότιση ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους Ηπειρώτες Μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες .

2. Δίνει απτά παραδείγματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, κυρίως στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού.

3. Προβάλλει τις αρετές του ήθους, της εντιμότητας και της εργατικότητας σαν βασικά στοιχεία του διαβατηρίου κάθε ανθρώπου προς την οικονομική ευρωστία, την αγαθοεργή προσφορά και την προσωπική καταξίωση.

4. Ενσαρκώνει τη γνήσια φιλοπατρία και το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής.

5. Δείχνει έμπρακτα την ευγνωμοσύνη των Εθνικών μας Ευεργετών και προς τις Χώρες εντός των οποίων αναδείχθηκαν και μεγαλούργησαν.

Η αχαριστία, που στις μέρες μας δυστυχώς ξεχειλίζει, ήταν γι’ αυτούς αδιανόητη.

Γι’ αυτό και κάποιες Χώρες που τους φιλοξενούσαν, εμπιστεύτηκαν σε μερικούς ύψιστα Κρατικά Αξιώματα.

Το ημερολόγιο του 2011 της Ενώσεως Ηπειρωτών Περιστερίου αποτελεί το Πάνθεο των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών μας. Κάθε Έλληνας οφείλει να το έχει δίπλα του, για να αντλεί παραδείγματα ήθους, εργατικότητας και εθνικής προσφοράς και να νιώθει υπερήφανος για την καταγωγή του, προσανατολίζοντας συγχρόνως και στα παιδιά του προς το σωστό και φωτεινό δρόμο, που εκείνοι καταυγάζουν με τα λαμπρά τους έργα.

Χρήστος Αρ. Παπακίτσος

ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Το Ημερολόγιο διατίθεται στους Ηπειρώτες και τους Περιστεριώτες σε τιμή κόστους (5 ευρώ) και διακινούνται: α) από τα Μέλη του Δ.Σ της Ενώσεως Ηπειρωτών και β) από τα Γραφεία της Ενώσεως (Νέδοντος 11 Περιστέρι), ενώ παραγγελίες γίνονται στο τηλ./fax. 210-5737310 ή στa e-mail: info@eniper.gr, ή στο: btzoumas@gmail.com

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment