PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Συλλεκτικό ημερολόγιο στη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη


Με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, το 2016, κυκλοφορεί για πρώτη φορά ένα συλλεκτικό ημερολόγιο με πενήντα σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες της, από το αρχείο του γιού της Γιάννη Παπαμιχαήλ και της Νάνας Παναγούλια.

Aliki-Voygioyklaki_Hmerologio-2

Περιλαμβάνει φωτογραφίες από τη ζωή της αείμνηστης ηθοποιού, δεκάδες επώνυμοι ηθοποιοί μιλούν για τη γυναίκα-μύθο, όπως την έζησαν από κοντά. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, η Έλενα Ακρίτα, η Μάρω Κοντού, η Μάρθα Βούρτση, ο Γιάννης Μπέζος, η Νόνικα Γαληνέα, η Μαίρη Χρονοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, η Ρίκα Διαλυνά και δεκάδες άλλοι, συγκινούν με τα λόγια τους.

Άκρως συγκινητικός όμως, ήταν ο πρόλογος που έγραψε ο γιος Γιάννης Παπαμιχαήλ στο ημερολόγιο «Αλίκη: Ένας χρόνος στην αιωνιότητα».

«20 χρόνια πέρασαν. 20 χρόνια που για μένα, πολλές φορές, είναι σαν χθες. Τι να πρωτοπεί κανείς για την Αλίκη; Η καλύτερη μάνα; Η τεράστια καλλιτέχνιδα και άνθρωπος; […] Το 2016 και το 2017 δεν θα μοιρολατρήσουμε. Θα πραγματοποιήσουμε διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα τιμήσουν και θα αναδείξουν τον Άνθρωπο Αλίκη, την Καλλιτέχνιδα, τον Μύθο. Ένας μύθος που, έπειτα από 20 χρόνια, συνεχίζει να μεγαλώνει νέες γενιές, και αυτή πιστεύω είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της. Η Αλίκη δεν είχε βγάλει ποτέ ημερολόγιο. Δουλέψαμε με τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους των εκδόσεων Μίνωας για να φτιάξουμε ένα κόσμημα, ανάμεσα στα τόσα ημερολόγια που κυκλοφορούν. Ένα ημερολόγιο ξεχωριστό. […] Ειλικρινά αισθάνομαι ότι δεν έφυγε ποτέ. Μάνα, θα είσαι πάντα εδώ. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα προσέφερες, αλλά και για όσα συνεχίζεις να προσφέρεις».

Aliki-Voygioyklaki_Hmerologio-1

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Leave a Comment