PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στην Αθήνα από τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες


Συλλαλητήριο πραγματοποιούν την ερχόμενη Πέμπτη το απόγευμα στις 6.30 μ.μ. ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις «νέες περικοπές σε θεραπείες, φάρμακα, επιδόματα και συντάξεις» και «στα σχέδια της παραπέρα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Ειδικής Αγωγής».

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), επιτίθεται κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης για την ανάπτυξη που έρχεται, δεν «πατάμε τη μπανανόφλουδα» ότι δώσανε λύση με την αναβολή για τρεις μήνες της υποχρεωτικότητας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

Επισημαίνει πως υπάρχει μείωση των δαπανών για την Πρόνοια κατά 900 εκ. ευρώ, από τη μείωση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή από 110 εκ. ευρώ σε 65 εκ., από τη μείωση σε 10.000 των παιδιών που πηγαίνουν στα δημόσια ειδικά σχολεία από 20.000, που πήγαιναν πριν λίγα χρόνια.

Σημειώνει ακόμα οτι αυτό το διάστημα χιλιάδες γονείς θα αποζημιωθούν λιγότερες θεραπείες και πολλοί άλλοι καθόλου, ενώ χιλιάδες παιδιά σταματούν τις θεραπείες τους ή θα τις σταματήσουν, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν άλλο να πληρώνουν. Όμως και αυτά που κάλυπτε τότε ο ΕΟΠΥΥ ήταν πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν ανάγκη τα παιδιά τους.

Η Συντονιστική επιτροπή έχει προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις στις 5 μ.μ. για τον Πειραιά στον ηλεκτρικό, στις 5.30 μ.μ. στο σταθμό της Ν. Ιωνίας για τα Βόρεια, στα μετρό του Αιγάλεω και του Άγιου Αντώνη για τα Δυτικά, στο μετρό της Δάφνης για τα Νότια Προάστια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment