PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ


Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η ΑΔΕΔΥ.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί η ΑΔΕΔΥ.

Η κυβέρνηση υποβάλλει εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους στο «μαρτύριο της σταγόνας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει «να διατρανώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους, απέναντι στις πολιτικές αυτές επιλογές, που οδηγούν στον αφανισμό τον κόσμο της εργασίας και στην απόλυτη απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και ανέργους» προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ «τα νέα φορολογικά μέτρα, που ανακοίνωσε, χθες, ο υπουργός Οικονομικών, χαρακτηρίζονται από ακραίο παραλογισμό, δεδομένου ότι συνοδεύονται ακόμη και από “πέναλτι” και πρόσθετο χαράτσι για όσους δεν προσκομίσουν σε αποδείξεις τουλάχιστον το 50% του εισοδήματός τους!

» Για να τύχει, δηλαδή, κανείς του ελάχιστου -και συμβολικού πλέον- αφορολογήτου ορίου, υποχρεούται να καταναλώσει, τουλάχιστον, το μισό από το ήδη “κατακρεουργημένο” και πενιχρό εισόδημά του.

» Στην ίδια “λογική” κινείται και η φορολόγηση ακόμα και των νοικοκυριών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (με μηνιαίο εισόδημα 350 ευρώ), δεδομένης της μείωσης του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1.1.2011.

» Η Κυβέρνηση με αυτά τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων, οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, την ώρα μάλιστα, που η φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να διατρανώσουν αγωνιστικά την αντίδρασή τους, απέναντι στις πολιτικές αυτές επιλογές, που οδηγούν στον αφανισμό τον κόσμο της εργασίας και στην απόλυτη απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και ανέργους και να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό Συλλαλητήριο, Πέμπτη 29/9/2011, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία προς τη Βουλή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment