PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία


Συνεχίζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η ανάκριση των τεσσάρων υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Συνεχίζεται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία η ανάκριση των τεσσάρων υπόπτων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που προσήχθησαν το απόγευμα από τον Βύρωνα και άλλα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους και να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπικη εξέταση. Για τον λόγο αυτό έως πριν από λίγο δεν είχε γίνει επίσημα ταυτοποίηση.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποιους από τους τέσσερις καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά για πρόσωπα, που σχετίζονται με άλλες ενέργειες. Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μέλη της «Συνωμοσίας», που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από συνομιλίες κάποιων εκ των συλληφθέντων πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και από παρακολουθήσεις που ακολούθησαν.

Στο σπίτι, στη διασταύρωση Κορδελιού και Φορμίωνος, καθώς και σε ένα ακόμα σπίτι στον Ταύρο συνεχίζονται οι έρευνες για τη συλλογή στοιχείων κυρίως από έντυπα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεδομένου ότι -κατά τις ίδιες πληροφορίες- δεν έχουν βρεθεί όπλα. Άοπλοι ήταν και οι τέσσερις προσαχθέντες.

Τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, εξάλλου, ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία, που αφορά τους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις παρέμεναν ασύλληπτοι.

Οι κατηγορίες αφορούν τη συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης σε βάρος του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Χηνοφώτη, της τότε βουλευτή Λούκας Κατσέλη και γραφείων του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment