PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλήψεις μελών κυκλώματος που έφερνε παράνομα αλλοδαπούς από Τουρκία


Με την εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Κω στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία, τη διαμονή τους σε safe house και στη συνέχεια προμήθειά τους με πλαστά έγγραφα προκειμένου να μετακινηθούν στην ενδοχώρα φαίνεται να συνδέεται, σύμφωνα με το Λιμενικό, η σύλληψη 73χρονης και παράνομα εισερχομένων αλλοδαπών στο νησί από τη γειτονική χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Κω, έπειτα από στοχευμένους ελέγχους στον επιβατικό λιμένα του νησιού, συνελήφθη αλλοδαπός, βραδινές ώρες της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς δεν έφερε νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ κατείχε και επέδειξε μισθωτήριο συμβόλαιο ακίνητης περιουσίας αμφίβολης γνησιότητας, το οποίο προμηθεύτηκε προκειμένου να μεταβεί στην ενδοχώρα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω, προέκυψε η σύλληψη της 73χρονης, που διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα στη Κω, στην οποία φέρεται ότι διαμένουν αλλοδαποί που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την Τουρκία χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και τελούν σε αναμονή έως ότου προμηθευτούν με πλαστά χαρτιά και εισιτήρια με πλαστά στοιχεία, προκειμένου εν συνεχεία προωθηθούν στην ενδοχώρα. Σε κατ’ οίκον έρευνα στα δωμάτια της εν λόγω μονάδας, συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν ταυτότητες ευρωπαϊκής χώρας και μισθωτήρια αμφιβόλου γνησιότητας.

Τα έγγραφα αυτά τους τα προμήθευσε ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που διέμεναν στα δωμάτια. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος είχε προμηθεύσει με άδεια διαμονής και μισθωτήριο συμβόλαιο αμφιβόλου γνησιότητας άλλον έναν αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ κατά την προσπάθειά του να μεταβεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Λιμενική Αρχή Κω σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), με σκοπό τη σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment