PeristeriNews.gr
Συνταγές

Συκώτι μοσχαρίσιο ψητό


Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια απλή παραδοσιακή συνταγή, η οποία αποτελεί μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και μια εξαιρετική πηγή ζωτικών βιταμινών.

Υλικά

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο

6 κ.γ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

μισό λίτρο γάλα για το μαρινάρισμα

αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

– Βάζουμε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα στο ψυγείο.

– Στη συνέχεια το βγάζουμε, το σκουπίζουμε καλά με χάρτινη πετσέτα και το αφήνουμε στεγνό για πέντε λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

– Προσθέτουμε σε κάθε πλευρά την καπνιστή πάπρικα, πασπαλίζοντας την ομοιόμορφα.

– Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε 3 λεπτά, αφού ζεσταθεί ρίχνετε ελάχιστο ελαιόλαδο.

– Μόλις κάψει το λάδι, τοποθετούμε προσεκτικά μέσα τις φέτες του συκωτιού.

– Γυρίζουμε με λαβίδα τις φέτες του συκωτιού ανά 1 λεπτό στην αρχή και μετά το πρώτο γύρισμα χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση προς χαμηλό για να μην μαυρίσει πολύ η εξωτερική επιφάνεια.

– Το συκώτι για να είναι έτοιμο, δεν θα χρειαστεί πάνω από 5 έως κατά μέγιστο 6 λεπτά, κι αυτό μόνο στη περίπτωση που οι φέτες σας είναι πιο χοντρές.

– Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ηρεμήσει για 4-6 λεπτά πριν το κόψουμε.

– Αφού το κόψουμε σε φέτες ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε τις φέτες στα πιάτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς να φτιάξετε Paloma

Peristeri News

Μπακαλιάρος στο φούρνο

Peristeri News

Σπετσοφάι με χωριάτικο λουκάνικο

Peristeri News

Leave a Comment