PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής


H εφημερίδα αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς αναγνώρισε τη σοβαρότητα της απειλής.

Οι δημοκράτες εντός και εκτός Ελλάδας βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σημαντικό δίλημμα, καθώς αφενός η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό κόμμα το οποίο παρουσιάζει ενοχλητικές ομοιότητες με τα νεοναζιστικά κινήματα, αφετέρου κέρδισε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων στις εκλογές του Μαίου 2012, εξασφαλίζοντας 18 έδρες στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αυτή η έκφραση λαϊκής στήριξης στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν μπορεί να αγνοηθεί, επισημαίνουν οι Financial Times.

H εφημερίδα στηλιτεύει τη στάση που επέδειξαν οι ελληνικές αρχές, καθώς όπως αναφέρει για πάνω από ένα χρόνο, αντιδρούσαν συγκρατημένα τις αυξημένες ενδείξεις της βίαιης συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε μετά τη δολοφονία του αντιρατσιστή 34χρονου ράπερ, Παύλου Φύσσα.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά άμεσων κινήσεων, όπως η αντικατάσταση πολλών υψηλόβαθμων αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας, καθώς υπήρχαν καταγγελίες ότι κάνει τα… στραβά μάτια στις δράσεις της Χρυσής Αυγής.

Αυτό ήταν απλώς το πρώτο βήμα, καθώς το Σάββατο οι αρχές συνέλαβαν τον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο, βουλευτές και μέλη του κόμμματος, οι ο οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορίας της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αναφέρουν οι Financial Times.

H εφημερίδα αποδίδει τα εύσημα στην κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς αναγνώρισε τη σοβαρότητα της απειλής. Σημειώνουν βέβαια ότι η κυβέρνηση παρακινήθηκε από τη λαϊκή κατακραυγή που ακολούθησε τη δολοφονία Φύσσα, η οποία και ανέτρεψε την άνοδο που είχε η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο, η εφημερίδα προειδοποιεί ότι παρά τις ευοίωνες εξελίξεις, πρόκειται για μια επικίνδυνη στιγμή, καθώς η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τις συλλήψεις ως πολιτικές διώξεις.

Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, ενδεχομένως να συσπειρωθούν, αν οι ενάγοντες υποστούν ήττες στο δικαστήριο ή αν θεωρηθεί ότι λειτούργησαν άδικα. Για αυτό το λόγο πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι νόμοι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment