PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκλονιστική ιστορία πίσω από τη φωτιά μονοκατοικίας στο Περιστέρι


Μια συγκλονιστική ιστορία κρύβεται πίσω από την φωτιά που έκαψε πριν από λίγες μέρες μονοκατοικία στην οδό Τιρύνθου στο Περιστέρι.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο παλιό οίκημα υπερήλικης γυναίκας ήταν μεγάλες και έθεσαν τη μονοκατοικία ακατάλληλη για διαμονή.

Η υπερήλικη γυναίκα το βράδυ της φωτιάς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να αποφύγει το σοκ που είχε πάθει από τη φωτιά. Με την πρώτη ευκαιρία η γυναίκα έφυγε από το νοσοκομείο και θέλησε να πάει αμέσως στο σπίτι της ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής προσπάθησε να μπει μέσα στο καμένο οίκημα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.

Η μονοκατοικία είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις από το 1930 ενώ είναι εμφανής και από τις εικόνες η αδυναμία να ζήσει κάποιος μέσα σε αυτό το σπίτι.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστάσιος Θεοδωράκος μαζί με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, από την πρώτη στιγμή αναζήτησαν τρόπους για την αξιοπρεπή διαβίωση της υπερήλικης, μετά και από την έκκληση των γειτόνων της.

Το γεγονός ότι δεν είχε οικογενειακό περιβάλλον η υπερήλικη, έκρινε άμεση τη λύση για διαμονή της. Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Πρόεδρο του εθελοντικού οργανισμού “Γραμμής Ζωής” Γεράσιμο Κουρούκλη αναζήτησαν χώρο φιλοξενίας που τελικά τον παρείχε η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων του Άκτιου.

Αποτελεσματική για μια ακόμη φορά, ήταν η συμβολή των στελεχών των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Περιστερίου, κάτι που διαφαίνεται από το θετικό αποτέλεσμα στην αποκατάσταση της υπερήλικης.

Τελικά με την άμεση ευαισθητοποίηση όλων των φορέων αλλά και της γειτονιάς η ανήμπορη υπερήλικη βρήκε στέγη με τη μονοκατοικία που διέμενε να κρίνεται ακατάλληλη και να σφραγίζεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment