PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Συγκίνηση στην έναρξη των Special Olympics (v)


Με μια λαμπρή τελετή άνοιξε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, τη γαλανόλευκη κρατούσε και η Περιστεριώτισσα αθλήτρια των Special Olympics Β. Καλλιοντζή

Με μια λαμπρή τελετή άνοιξε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο η αυλαία των Special Olympics Αθήνα 2011. Δέκα χιλιάδες αθλητές και μέλη των αποστολών από 183 χώρες παρήλασαν υπό τα χειροκροτήματα χιλιάδων θεατών, ενώ νωρίτερα οι θεατές ξέσπασαν σε επευφημίες, όταν το στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα. Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε στη 1 τα ξημερώματα.

Το Λύκειο Ελληνίδων συνόδευσε τις αποστολές, φορώντας παραδοσιακές στολές.

Στη συνέχεια εισήλθε η ελληνική σημαία, την οποία κρατούσαν τέσσερις αθλητές των Special Olympics και τέσσερις Έλληνες Ολυμπιονίκες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννας Δεσποτοπούλου.

Τη γαλανόλευκη κρατούσαν η Σοφία Μπεκατώρου, ο Βασίλης Πολύμερος,η Βούλα Πατουλίδου και ο Μιχάλης Μουρούτσος, συνοδευόμενοι από την Όλγα Βασδέκη και την Κλεϊα Πανταζή, από τους αθλητές των Special Olympics η Περιστεριώτισσα Βικτωρία Καλλιοντζή, την οποία είχε τιμήσει ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης στις 22 Σεπτεμβρίου 2010, ενώ άγημα του Πολεμικού Ναυτικού είχε παραταχθεί κατά μήκος του διαδρόμου της σκηνής. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και παιδική χορωδία τραγούδησε τον εθνικό ύμνο.

Τα βλέμματα των θεατών μονοπώλησε καλλιτεχνικό δρώμενο βασισμένο στη Θεογονία του Ησίοδου, στο οποίο συμμετείχαν 256 χορευτές με πρωταγωνιστή τον καλαθοσφαιριστή των Special Olympics Ηλία Τζάφα, που υποδύθηκε τον Έρωτα.

Το χορευτικό συμβόλισε τη γέννηση του Έρωτα μέσα από το χάος, ο οποίος με ένα κοχύλι κάλεσε τους αντιπροσώπους των Special Olympics από όλο τον κόσμο. Ακολούθησε η μοναδική ερμηνεία του διεθνούς φήμης Έλληνα τενόρου Μάριου Φραγκούλη στο τραγούδι Beautiful Things, σε παγκόσμια πρώτη.

Στην τελετή έναρξης συμμετείχαν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, ο Ιταλός τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Βανέσα Γουίλιαμς, ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης, η Αλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της τελετής.

«Το Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμ Σράιβερ – Κένεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναφερόμενος στο πνεύμα των Special Olympics, τόνισε ότι «η δική μας επανάσταση, της αξιοπρέπειας είναι παγκόσμια. Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε στον κόσμο να ζει ενωμένος, χωρίς σύνορα, με ειρήνη, ενότητα, αξιοπρέπεια και ελευθερία, χωρίς διαχωριστικά τείχη. Μία ιδέα που δεν κατάφεραν να συλλάβουν ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες».

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου των Special Olympics, το οποίο αριθμεί μέχρι σήμερα περίπου 3.5 εκατομμύρια αθλητές.

Ο Ντέηβιντ Ήγκαν, ένας εκ των αθλητών και παγκόσμιος πρέσβης των Special Olympics, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας.

Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι στόχος του είναι «να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται».

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Μισέλ Kουάν, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, μίλησε για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο αθλητικό και εθελοντικό παγκόσμιο γεγονός της χρονιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment