PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Υπήρξε «ανορθογραφία» στις μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία


Τους πολίτες κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, να τηρήσουν όλα τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί ώστε να «φρενάρουν» τα κρούσματα κορωνοϊού. «Αν δεν το κάνουμε, το κοινωνικό και οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο» σημείωσε.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες τονίζοντας πως «η δημόσια υγεία δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Η κυβέρνηση παίρνει όποια μέτρα χρειάζονται, και εάν υπάρχει βελτίωση θα αποσύρονται, αλλά αν υπάρχει επιδείνωση θα εντείνονται τα μέτρα».

«Στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα βρισκόταν στην 124η θέση διεθνώς, και ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ανά 1 εκ. κατοίκους είναι 3.817 κρούσματα, στη χώρα μας είχαμε 1.319 κρούσματα», δήλωσε. «η Ελλάδα βρίσκεται στην 110η θέση διεθνώς. Με τον διεθνή μέσο όρο στους 120,6 θανάτους ανά 1 εκ. κατοίκους στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 30», συνέχισε σημειώνοντας πως ««αυτή την επιτυχία οφείλουμε με τη διαφυλάξαμε μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή άλλη θεραπεία».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα. προσλήφθηκαν με προσωρινές συμβάσεις πάνω από 6.800 γιατροί και νοσηλευτές οι περισσότεροι εκ των οποίων θα παραμείνουν μόνιμα, ενώ για τις κλίνες ΜΕΘ είπε ότι συνεχίζεται η αύξησή τους.Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 930 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 701 για ασθενείς με άλλα νοσήματα και οι 229 για ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 86 είναι κατειλημμένες και οι 143 κενές, ήτοι ποσοστό 37,5% πληρότητας. Στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν 330 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 225 για άλλα νοσήματα και οι 75 για ασθενείς με κορωνοϊό, και οι 53 είναι κατειλημμένες και οι 22 κενές.

Όσον αφορά το λάθος που παρατηρήθηκε στις διαστάσεις των μασκών που δόθηκαν στα σχολεία ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «ανορθογραφία» που διορθώθηκε.

«Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, έδειξαν υπευθυνότητα και τήρησαν τα μέτρα που υπέδειξε το Υπουργείο Παιδείας&Θρησκευμάτων, υιοθετώντας τις συστάσεις των ειδικών.Τους ευχαριστούμε.Η φετινή ιδιαίτερη σχολική χρονιά απαιτεί από όλους υπομονή κ επιμονή» επεσήμανε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η «η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπήρξε μια ανορθογραφία. Το τι έγινε έχει διευκρινιστεί από τη ΓΓ Δημόσιας Υγείας. Και η ανορθογραφία διορθώθηκε.Οι μάσκες που εξαγγείλαμε ότι θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές θα διανεμηθούν ξανά, χωρίς επιπλέον κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment