PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Η χώρα ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο


«Αυτό το καλοκαίρι φροντίζουμε η υγεία και η ασφάλεια να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι η χώρα «ανοίγει τις πύλες της στον κόσμο» για να υποδεχθεί από τις 15 Ιουνίου επισκέπτες από το εξωτερικό «μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής».

«Ανοίγουμε τη χώρα μας στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος για να αναδείξουμε ένα σημαντικό στοιχείο της ανθρωπιάς μας, να συναντηθούμε ως φίλοι και να μοιραστούμε εμπειρίες» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημειώνοντας ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται συνεχώς και ανάλογα η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από τις χώρες που η επιδημιολογική τους καμπύλη υποχωρεί.

Ανέφερε ακόμη πως από τις 15 Ιουνίου θα γίνονται στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και πως τυχόν θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με επιβάρυνση του ελληνικού Δημοσίου.

Σχέδιο κλιμακούμενων ενεργειών απέναντι στις τουρκικές κινήσεις

«Οι ενέργειες της Τουρκίας σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων με την Λιβύη δεν έχουν καμία νομική βάση και η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προασπίσει τα δικά της δικαιώματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα περί τουρκικών σχεδίων για έρευνες πετρελαίου.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η χώρα έχει σχέδιο, το οποίο και θα γίνει γνωστό από σήμερα το μεσημέρι και μετά.

«Υπάρχει ήδη ένα σχέδιο ενεργειών» είπε, ενώ ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως η κυβέρνηση ήδη εδώ και καιρό πραγματοποιεί εκστρατεία κατά της τουρκικής παραβατικότητας και θα συνεχίσει να το κάνει όταν χρειάζεται.

Με τον Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει θέμα εποπτείας».

Αναφερόμενος στο πακέτο των 32 δισ. προς την Ελλάδα ο κ. Πέτσας είπε πως «είμαστε κυβέρνηση μεταρρυθμιστική» που έχει σχέδιο και θα χρησιμοποιήσει τους πόρους αυτούς για να αναπτύξει την οικονομία.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Όσον αφορά τα κονδύλια των 32 δισ. δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις» συνέχισε για να προσθέσει: «Θα υποβάλλουμε ένα σχέδιο που θα δουλέψει προς όφελος όλων των Ελλήνων».

Για την πρόταση της Κομισιόν ο κ. Πέτσας σχολίασε πως «πρόκειται για μια τολμηρή και γενναία πρόταση που βάζει τον πήχη ψηλά». Τώρα εξαρτάται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πρόσθεσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι από τις πιο ωφελημένες χώρες, καθώς οι προτάσεις της Επιτροπής πληρούν τις τέσσερις προϋποθέσεις που είχε θέσει η Αθήνα:

– Το προτεινόμενο πακέτο είναι μεγάλο και φιλόδοξο.
– Είναι ευέλικτο.
– Αφορά περισσότερο επιχορηγήσεις και λιγότερο δάνεια.
– Θα χρηματοδοτηθεί από κοινό δανεισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment