PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Δεν αποκλείουμε πιθανό lockdown


Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

«Δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει ότι δεν μπαίνει σε καμιά ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να αντιμετωπιστεί η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, την οποία χαρακτήρισε ένα πρόβλημα «δυναμικό».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική, ο κ. Πέτσας υποστήριξε πως την κυβέρνηση ανησυχεί η η έξαρση των κρουσμάτων διεθνώς το τελευταίο διάστημα. «Τις τελευταίες μέρες είδαμε μια κατάσταση στην Γαλλία και το Ισραήλ, δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της περιοχής μας που έδειξε ότι μέσα σε 2-3 μέρες πολλαπλασιάστηκαν τα κρούσματα. Στην Γαλλία από 2000-3000 κρούσματα την ημέρα ξαφνικά ξεπέρασαν τις 10.000. Στο Ισραήλ επιβληθεί lockdown οπότε βλέποντας τα πολλά κρούσματα στην Αττική ιδίως και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας. Θέλουμε να είμαστε πάντα μπροστά από την καμπύλη και όχι μετά», εξήγησε.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα και τα χειρότερα φυσικά είναι ένα lockdown. Θέλουμε όμως πάνω απ΄όλα να μην κινδυνεύουν οι συμπολίτες μας που αν έχει τέτοια πίεση το σύστημα της υγείας μπορεί να μην βρουν την φροντίδα που τους αξίζει», συνέχισε για να διευκρινίσει πως όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. «Δεν είμαστε ακόμη στο lockdown αλλά όλα τα σχέδια είναι στο τραπέζι» τόνισε εξηγώντας πως στόχος είναι να αποφευχθεί μία κατάσταση όπως αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα η Γαλλία με τα χιλιάδες κρούσματα ανά μέρα ή το Ισραήλ με τη νέα καραντίνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment