PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε


Η Ελλάδα επέδειξε «ισχυρή άμυνα» στη μάχη κατά του κορωνοϊού επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πάντως πως οι δυσκολίες είναι μεγάλες και απαιτούν αταλάντευτη συστράτευση.

«Με τα αυστηρά και δύσκολα μέτρα που έχουμε πάρει, ‘φρενάραμε’ τον ιό. Χωρίς τα μέτρα που πήραμε και εφαρμόσαμε όλοι μαζί, η κατάσταση δεν θα ήταν η ίδια. Θα ζούσαμε δραματικές στιγμές, όπως δυστυχώς είδαμε να συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» είπε, τονίζοντας ότι πρέπει «να διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε». «Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε» προειδοποίησε προσθέτοντας πως «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Τόνισε ακόμη ότι «μένοντας σπίτι τον Απρίλιο, είναι στο χέρι μας τον Μάιο να χαρούμε τα πρώτα αποτελέσματα της υπεύθυνης στάσης μας». «Ο Απρίλιος, όπως θα έλεγε ο Λέοναρντ Κοέν, είναι η δική μας χαραμάδα που θα αφήσει να περάσει το φως. Και το στοίχημα, τότε, θα είναι πώς θα διαχειριστούμε την επιστροφή στην ομαλότητα, χωρίς λάθη, που θα γκρέμιζαν όσα με τόσο κόπο χτίσαμε από την αρχή της πανδημίας» σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανάλαβε ότι «η κυβέρνηση εντείνει τη δράση της στους άξονες που όρισε από την αρχή: την ανάσχεση της διασποράς του ιού, την ενίσχυση του συστήματος υγείας και την στήριξη της οικονομίας».

Όπως είπε, «το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης στη φάση αυτή εστιάζει σε κρίσιμες κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι απαραίτητο να προφυλαχθούν απέναντι στον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού όπως οι άστεγοι ή όσοι έχουν κάποια εξάρτηση».

Παράλληλα, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση επικεντρώνεται και στα αστικά κέντρα και στις περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα. «Οι λίγοι παραβάτες, θα εντοπίζονται για το δικό τους καλό, αλλά και για το καλό της κοινωνίας, καθώς οι πολλοί που τηρούν ευλαβικά τα αυστηρά μέτρα δεν είναι κορόιδα» παρατήρησε, ενώ απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως «όπου βλέπουμε πιο παραβατικές συμπεριφορές θα κάνουμε πιο στοχευμένους ελέγχους ώστε όλοι να πάρουν το μήνυμα».

Επεσήμανε ακόμη ότι εντείνονται τα μέτρα και στις δομές φιλοξενίας, κατασκευάζονται χώροι απομόνωσης και περιορίζονται οι έξοδοι.

Εν όψει των εορτών του Πάσχα είπε ότι εξετάζεται η πρόταση της Ιεράς Συνόδου για να λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Τόνισε πάντως ότι προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στην Αγία Βαρβάρα και στην Αγία Τριάδα της Πάτρας τα οποία «δεν έχουν σχέση με πιστούς, αλλα με φανατικούς», όπως σχολίασε.

«Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών συμμορφώνεται με τα μέτρα και με τις αποφάσεις της ΔΙΣ» είπε, σημειώνοντας πως αυτό που απασχολεί πιο πολύ την κυβέρνηση «είναι μία σύνθετη άσκηση που έχει να κάνει με το Άγιο Φως, το πώς θα φτάσει στη χώρα και το πώς θα γίνει η διασπορά του ανά την επικράτεια».

Επανέλαβε επιπλέον πως όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό: «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις Εκκλησιές μας. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε του χρόνου να γιορτάσουμε, όλοι μαζί, όπως πρέπει, τα ήθη και τα έθιμα της παράδοσής μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment