PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Πέτσας: Αναμένουμε μείωση των κρουσμάτων


Για μία εβδομάδα, η οποία θα έχει αντιφατικά χαρακτηριστικά, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο των προσπαθειών ελέγχου της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, από τη μία θα υπάρχει μια μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας λόγω των αυξημένων κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών και από την άλλη θα αρχίσει μείωση των κρουσμάτων λόγω της εφαρμογής του lockdown.

“Δεν πρέπει να μας παρασύρει η μείωση των κρουσμάτων που θα δούμε τις επόμενες ημέρες και να χαλαρώσουμε. Θα πρέπει να είμαστε πιστοί στην τήρηση των μέτρων ώστε στις 30 του μηνός να αρχίσουμε να ανοίγουμε οικονομικές δραστηριότητες. Αν είμαστε όλοι συνεπείς δεν θα χρειαστεί ούτε παράταση του lockdown ούτε άλλου είδους σκληρότεροι περιορισμοί” επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Έθεσε δε, ως στόχο μέσα στις επόμενες 7 – 10 ημέρες να έχουμε πολύ πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να αρθεί το lockdown στην ώρα του και να μην παραταθεί αναίτια.

“Σιγά – σιγά τομείς της οικονομικής δραστηριότητας πρέπει να ξεκινήσουν τον Δεκέμβρη, ώστε να δουλέψει η αγορά και να μπορέσουμε με αυτήν τη νέα κανονικότητα να πάμε με ασφάλεια μέχρι το λιμάνι που είναι στους πρώτους μήνες του ’21 όταν θα αρχίσει ο εμβολιασμός” συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

Όσον αφορά τα εμβόλια, επανέλαβε ότι μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2021 (σ.σ. έως Μάιο – Ιούνιο) θα έχουμε διαθέσιμες περίπου 25 εκατ. δόσεις. “Δηλαδή, θα έχουμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού”.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι ο εμβολιασμό θα ξεκινήσει από το υγειονομικό προσωπικό και τις πιο ευάλωτες ομάδες. “Και σιγά σιγά θα πάμε στον υπόλοιπο πληθυσμό”.

“Άρα, μέχρι τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί. Θα υπάρχει ένας σχεδιασμός σταδιακού εμβολιασμού. Δεν είναι μόνο το εμβόλιο της Pfizer. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν προχωρήσει τις έρευνες. Υπάρχουν συμβόλαια προαγοράς και θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό” διευκρίνισε.

Δεν θα επιτραπούν οι πορείες

Τέλος, ερωτηθείς για τον εορτασμό της 17ης Νοεμβρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίηση οποιασδήποτε πορείας.

“Μπορούμε να τιμήσουμε αυτό το σημαντικό για τη Δημοκρατία μας γεγονός, την επέτειο του Πολυτεχνείου, καταθέτοντας στεφάνι, αλλά να αποφύγουμε την πορεία. Δεν θα επιτραπεί η πορεία. Η Αστυνομία θα φέρει σε πέρας την αποστολή της, σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment