PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Όχι σε κυβερνήσεις μειοψηφικές στον λαό


Την ανάγκη να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα εκφράζει το 50% του λαού υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Την ανάγκη να υπάρξει μία κυβέρνηση που θα εκφράζει το 50% του λαού υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και δεν απέκλεισε συμμετοχή σε μία κυβέρνηση συνεργασίας στη βάση μίας προγραμματικής συμφωνίας.

Σε συνέντευξή του στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε κυβερνήσεις μειοψηφικές στον λαό. Και νομίζω ότι αυτό το θέλει και ο ελληνικός λαός. Θέλουμε μια περίοδο σταθερότητας, μια περίοδο σιγουριάς, μια περίοδο ότι όλοι δουλεύουμε, δεν είναι οι μισοί στο δρόμο και “πετροβολούν” τους άλλους μισούς».

«Θα πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη να μοιραστούμε το κόστος και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας, με συγκολλητική ουσία ένα πρόγραμμα. Όχι, με συγκολλητική ουσία τις καρέκλες. Ένα πρόγραμμα, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πρέπει να είναι μπροστά μας και που θα έχουμε συμφωνήσει, αφού και ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει, ότι θα εκτελεστεί» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι δεν υπάρχει «καμία» πιθανότητα επίτευξης αυτοδυναμίας, υποστηρίζοντας ότι «ο στόχος για αυτοδυναμία που έχει ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε «με κανένα τρόπο να γυρίσουμε στις εποχές της αυτοδυναμίας, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ και πολύ βέβαια περισσότερο και με τη ΝΔ που έχει δείξει δείγματα, πολύ αρνητικά, την περίοδο που είχε την αυτοδυναμία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολλά, αλλά «δεν έπεσαν από τον ουρανό» και ότι «μπορεί να εντάθηκαν επί των ημερών του Τσίπρα», αλλά είναι «δημιούργημα και της προηγούμενης κυβέρνησης και της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυβερνήσεων συνεργασίας που φέραν τα προηγούμενα μνημόνια».

Υπογράμμισε ότι «η μνήμη του κόσμου δεν πρέπει να είναι ούτε μόνο στα παλιά, ούτε μόνο στα τωρινά, πρέπει να έχει μια ακτίνα, να σκεφτούμε τη ζωή μας τα πέντε τελευταία χρόνια».

Σε ερώτηση για το ποια κόμματα είναι εκείνα με τα οποία μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικό επίπεδο το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως «το πρώτο κόμμα, δυστυχώς για μας, έχει ένα τεράστιο προβάδισμα. Του χαρίζει ο νομοθέτης το ένα έκτο του κοινοβουλίου. Είναι φοβερό, είναι 50 έδρες. Άρα, δυστυχώς έχουμε μόνο μια λύση: ή συνεργάζεσαι με το πρώτο κόμμα, ή ξαναπάς σε εκλογές».

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε, επίσης, ότι δε θα υπάρξει άλλη συσπείρωση ψηφοφόρων από τους δύο «μονομάχους», τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, αλλά «το αντίστροφο» , δηλαδή, ότι «όσο εμφανίζονται οι δύο μονομάχοι να λένε τις υπερβολές τους, ο κόσμος θα στρέφεται ξανά στις ψύχραιμες φωνές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment