PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Χρήση εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων για τους μετανάστες


Τη χρήση των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων για τη φιλοξενία των μεταναστών ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επισκέφθηκε το γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού και είχε συζήτηση με τους δημάρχους Ελληνικού -Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη και Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

Ο κ. Θεοδωράκης είδε τις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν περίπου 700 άτομα, ενώ ενημερώθηκε από τους δημάρχους για τις προσπάθειες που κάνουν για να εξασφαλισθούν όσο πιο ανθρώπινες υποδομές γίνεται.

«Στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς είπα στον κ. Τσίπρα ότι και στην Αττική αλλά και σ΄ άλλες περιοχές, υπάρχουν πολλά στρατόπεδα που έχουν εγκαταλειφθεί. Θα έπρεπε κατά την άποψή μας, αυτά τα στρατόπεδα που έχουν υποδομές να μετατραπούν σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών. Το έθεσαν και οι άλλοι αρχηγοί. Ο κ. Τσίπρας μας άφησε με την εντύπωση ότι θα γίνει μια τέτοια κίνηση. Αντί γι΄ αυτό βλέπουμε ότι επιστρέφουμε σε παλιές και μάλλον αποτυχημένες συνταγές», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον ρόλο της Τουρκίας ενώ τάχθηκε υπέρ της συνοριοφυλακής. Όπως είπε, «έχουν δοθεί πολλά λεφτά, και οι Τούρκοι μέχρι στιγμής έχουν δώσει μόνο υποσχέσεις. Πρέπει ο ροές να κοπούν».

«Το Ποτάμι υπερασπίζεται και την ύπαρξη ενός σώματος από την Frontex που θα ελέγχει τα σύνορα και που θα ελαφρύνει λίγο το βάρος από τις λιμενικές μας αρχές. Είναι άσχημο που η κυβέρνηση μετά από τόσους μήνες δεν έχει εκπονήσει το παραμικρό σχέδιο», πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment