PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Το μοντέλο της κυβέρνησης είναι το παλιό μοντέλο


«Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Γιατί στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος. Στο λάθος όμως υπάρχει υπολογισμός» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον Σπύρο Δανέλλη.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού στόχος συνειδητός ήταν ένα κόμμα ανοιχτό, αντι-γραφειοκρατικό. «Τα στελέχη μπορούν και να έχουν τις προσωπικές απόψεις τους και να τις υποστηρίζουν δημοσίως» είπε. Υπενθύμισε ότι σε περιπτώσεις στο παρελθόν υπήρξαν βουλευτές που διαφοροποίησαν την ψήφο τους. Ωστόσο, εξήγησε, ήταν σαφές πως υπήρχε μία κόκκινη γραμμή: η ψήφος εμπιστοσύνης.

Το Ποτάμι είχε ξεκαθαρίσει ότι ότι δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, είπε ο κ. Θεοδωράκης. «Δεν συγχωνευόμαστε με κανέναν, δεν κάνουμε τα ρεπό του Καμμένου» τόνισε. Αν και σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι ο βουλευτής εξαγοράστηκε, έκανε λόγο για έξαρση εγωισμού και σχολίασε πως η απόφασή του για ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάντια της πολιτικής.

Εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι ο σημερινός κατήφορός του αντανακλά πρακτικές του παρελθόντος. «Ο κ. Τσίπρας δεν αναζητά πέντε που θα συμφωνήσουν σε ένα νομοσχέδιο ή μία Συμφωνιά, αλλά που θα του δώσουν λευκή επιταγή» τόνισε. «Με αυτή την τακτική η χώρα δεν πάει πουθενά» συμπλήρωσε. Τόνισε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να παίζει σε διπλό ταμπλό. «Θέλει να είναι και για τους αριστερούς και για τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Και για τους πολιτικοποιημένους και για τους ψεκασμένους. Κυβέρνηση για όλα τα γούστα» είπε.

Σχολίασε δηκτικά όσους τέσσερα χρόνια κατήγγειλαν τον αμοραλισμό και τώρα που ήρθε η ώρα του απολογισμού δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Υπενθύμισε επίσης ότι στις τελευταίες εκλογές τα κόμματα επέλεξαν με λίστες τους βουλευτές, για αυτό και όπως είπε, είναι απαράδεκτο σήμερα είκοσι βουλευτές «να παίζουν μουσικές καρέκλες».

O κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για συνεχείς παρεμβάσεις στους ανεξάρτητους θεσμούς και σοβαρά προβλήματα σε ασφάλεια και παιδεία, ενώ τόνισε πως οι φόροι είναι υψηλοί, οι χαμηλοί μισθοί, η γραφειοκρατία και ο κομματισμός πνίγουν κάθε δράση.

«Το μοντέλο της κυβέρνησης είναι το παλιό μοντέλο» τόνισε, προσθέτοντας ότι στόχος του Ποταμιού είναι μία πολιτεία, που θα κρατάει ανοιχτό το παράθυρο των ευκαιριών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment