PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Παροιμιώδης η ανικανότητα της κυβέρνησης


«Αποδεικνύετε ξανά ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” ούτε ριζοσπαστική ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού- κομματοκρατίας-κρατισμού και εθνικισμού. Μια συντηρητική διακυβέρνηση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό.

«Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα. Γι’ αυτό χρεοκοπείτε κι εσείς τόσο γρήγορα», εκτίμησε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

«Ξέρετε γιατί ο κόσμος είναι εξαγριωμένος; Γιατί λέτε συνεχώς ψέματα και σήμερα ψηφίζετε αυτά που μέχρι χθες λέγατε ότι δεν θα ψηφίσετε. Και επειδή η ανικανότητά σας είναι παροιμιώδης σε όλους τους τομείς, κλείνετε και τον Εθνικό κήπο», είπε και πρόσθεσε: «εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος – άντε και στις παιδικές χαρές. Και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες».

Ο Στ. Θεοδωράκης πρότεινε 3 πυλώνες στο συνταξιοδοτικό, εκ των οποίων ο ένας είναι η ιδιωτική ασφάλιση:

α) Κύρια σύνταξη – καταβάλλεται από το Κράτος (πρώτος πυλώνας)
β) Επαγγελματική σύνταξη (δεύτερος πυλώνας, αντί επικουρικής) που θα χορηγείται από τα Επαγγελματικά Ταμεία τα οποία μπορεί να ιδρύει ο κάθε επαγγελματικός κλάδος (μηχανικοί, αγρότες, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί) και θα προικοδοτούνται από την περιουσία επικουρικών και εφάπαξ
γ) Προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη, δηλαδή ατομικές αποταμιεύσεις με φορολογικά και άλλα κίνητρα. «Θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες με δυνατότητα συνεργασίας με τα επαγγελματικά ταμεία», εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ζήτησε ακόμη «να υπάρχει ευελιξία» ειδικά για τον ελεύθερο επαγγελματία και τον αυτοαπασχολούμενο, ώστε να αποφασίζει ο ίδιος το ύψος της εισφοράς που θα καταβάλει: «μικρές εισφορές με μικρή σύνταξη ή μεγαλύτερες εισφορές με μεγαλύτερη σύνταξη».

Ο Στ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «αυτό το σύστημα εφαρμόζεται πλέον στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, από τη Δανία και τη Σουηδία μέχρι την Ιταλία και την Πολωνία. Ένα ανάλογο σύστημα πρότεινε και το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής και η Επιτροπή Σοφών που σύστησε η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αγνοεί ο κ. Κατρούγκαλος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment