PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η κοινωνία αναζητά νέα πρόσωπα


Αποκλείει ενδεχόμενο συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ για τη Ν.Δ. δηλώνει ότι «η λύση δεν θα έρθει με ξαναζεσταμένες συνταγές».

Σε συνέντευξή του στη Real News τονίζει ότι «η κοινωνία αναζητά νέες ιδέες και νέα πρόσωπα» αναφερόμενος τη δημιουργία του νέου μεταρρυθμιστικού φορέα για τον οποίο έχει ξεκινήσει διάλογος τους τελευταίους μήνες με προοδευτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Δράση, Οικολόγοι).

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας για τη συγκρότηση και στελέχωση του φορέα, σημειώνει ότι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του κ Τσίπρα δεν θα στραφούν αναγκαστικά πίσω, στα κόμματα πού οδήγησαν την κοινωνία στη σημερινή κατάσταση.

Υπογραμμίζει ότι «εάν ο κόσμος δει στην πρώτη γραμμή του «νέου Κινήματος» όλους αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα λάθη του παρελθόντος, τότε δεν θα έρθει» Συγκεκριμένα για τους πρώην υπουργούς και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λέει, ότι κάποιοι είναι αξιόλογοι και μπορούν «να συμμετέχουν αλλά να μην οδηγούν» κάποιοι πρέπει να βγουν στη σύνταξη.

Αρνείται για το νέο φορέα την ονομασία της κεντροαριστερής παράταξης καθώς όπως επισημαίνει έχει οικειοποιηθεί τον όρο ο πρωθυπουργός με αποτέλεσμα να «είναι σαν να λες: «είμαι στην ίδια περιοχή».

Ξεκαθαρίζει ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ερωτηθείς για τη ΝΔ τονίζει ότι «είναι ένα συντηρητικό κόμμα με μεγάλες ευθύνες για την χρεωκοπία της χώρας. Μπορεί να έχει κάποιους ανθρώπους που πιστεύουν πλέον στις μεγάλες αλλαγές αλλά η λύση δεν θα έρθει με ξαναζεσταμένες συνταγές».

Την πρόταση του πρωθυπουργού περί συνταγματικής αναθεώρησης ο Σταύρος Θεοδωράκης, τη χαρακτήρισε «συντηρητική και γραφειοκρατική». Πρόσθεσε ότι «με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό αλλάζει το πολίτευμα» και επεσήμανε ότι πρέπει «να μελετηθεί η πρόταση για εκλογή από ένα «διευρυμένο σώμα, περίπου 400 εκλεκτόρων».

Αναφερόμενος στην πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με τη συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών , προκειμένου να αλλάξει ένας νόμος, την απέρριψε ως αναξιόπιστη, θυμίζοντας κάτι ανάλογο που έγινε πριν 15 χρόνια όταν κάποιοι «μάζεψαν ένα εκατομμύριο υπογραφές για να μπει ξανά το θρήσκευμα στις ταυτότητες».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας την κυβερνητική πρόταση , είπε ότι υπάρχουν σημεία επαφής σε ορισμένες αυτονόητες αλλαγές όπως: η κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών – υπουργών, η επαναφορά κάποιων αρμοδιοτήτων του Προέδρου και ο γρήγορος έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων. Επισήμανε ότι απουσιάζουν άλλες όπως η δυνατότητα για μη κρατικά πανεπιστήμια, η απόκομματικοποίηση , η αποκέντρωση και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment