PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στρος Καν σε σεξουαλικό σκάνδαλο


Ο Στρος-Καν κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μια 32χρονη καμαριέρα που εργάζεται στο ξενοδοχείο Sofitel

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Port Authority, της αρχής που χειρίζεται τις συγκοινωνιακές υποδομές στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, ο Στρος-Καν, πιθανός υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2012, συνελήφθη στις 16:45 το απόγευμα, τοπική ώρα Σαββάτου (23:45 τοπική ώρα Ελλάδας), δέκα λεπτά πριν απογειωθεί η πτήση 23 της Air France με προορισμό το Παρίσι, στην οποία επέβαινε, από το διεθνές αεροδρόμιο Κένεντι στη Νέα Υόρκη.

Ο Στρος-Καν κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μια 32χρονη καμαριέρα που εργάζεται στο ξενοδοχείο Sofitel στην 44η δυτική Λεωφόρο δίπλα στην πλατεία των Times, νωρίτερα το Σάββατο.

Σύμφωνα με την καταγγελία βγαίνοντας από το μπάνιο γυμνός επιτέθηκε στην καμαριέρα την οποία και κακοποίησε σεξουαλικά δύο φορές, ενώ στη συνέχεια την ανάγκασε να προβεί σε στοματικό έρωτα. Κάποια στιγμή η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει και κατήγγειλε το περιστατικό στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Όταν οι επιθεωρητές έφτασαν στο ξενοδοχείο ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε ήδη αποχωρήσει και από την
κατάσταση του δωματίου- που κόστιζε 3.000 ευρώ τη βραδιά- βγήκε το συμπέρασμα ότι έφυγε βιαστικά, καθώς είχε ξεχάσει προσωπικά αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και το κινητό του», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τουλάχιστον ο Μπερλουσκόνι περίμενε να γίνει πρωθυπουργός για να αρχίσει τα τσιλιμπουρδίσματα. Ο κ. Ντομινίκ Στρος-Καν βιάστηκε και πριν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας βυθίστηκε σε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο το οποίο τον βγάζει δια παντός εκτός πολιτικής.

Κατά του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή εντός της ημέρας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μέσω του δικηγόρου του, ο ίδιος ο Στρος-Καν δηλώνει αθώος.

Μετά την επιστροφή του στο Παρίσι, ο Ντομινίκ θα μετέβαινε στο Βερολίνο όπου θα είχε συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν για το ελληνικό χρέος. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική καγκελαρία η συνάντηση ματαιώνεται.

Σε μία λιτή ανακοίνωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέρει το γεγονός της σύλληψης του επικεφαλής του, λέει ότι την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος του, και τονίζει ότι το ΔΝΤ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Πλούσιος, ισχυρός και φιλόδοξος

Τις τελευταίες 10 ημέρες ο γαλλικός Τύπος, φιλοκυβερνητικός και αντικυβερνητικός εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Στρος Καν αποκαλύπτοντας όλες τις πτυχές της ζωής του. Από τις βίλλες στο Μαρόκο, το Μαρακές και το Ριάντ, έως την περίφημη Πόρσε, ο Στρος Καν υποβλήθηκε σε ένα πολιτικό «στριπτήζ» με στόχο την σταδιακή αλλά και ολοκληρωτική απαξίωση του.

Το αποτέλεσμα δεν άργησε να φανεί. Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών η Μαρί Λεπέν, ηγέτης της ακροδεξιάς, καταφέρνει πλέον όχι μόνο να περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2012. Αλλά και να διεκδικεί με αξιώσεις το προεδρικό αξίωμα με δεδομένη την πλήρη απαξίωση του Νικολά Σαρκοζί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Μαρί Λεπέν, το οποίο βασίζεται σε έναν πολύ ισχυρό κρατικό τομέα, έχει αναφορές στον οικονομολόγο Πικετί, ο οποίος εργάζεται για το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας. Πολιτικοί παρατηρητές στο Παρίσι, σημειώνουν πως η Μαρί Λεπέν, αρχίζει να αλιεύει πλέον ψήφους και από τον κεντροαριστερό κορμό του Γάλλων εκλογέων.

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα η αποκάλυψη παλαιότερης συνέντευξης του κ. Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι, όπου δήλωνε ότι η συμφωνία του Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ είχε γίνει από τον Νοέμβριο του 2009.

Δεν ήταν «πρωτάρης»

Το «πλούσιο» παρελθόν του «άτακτου» Ντομικίκ σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις επανέρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά τον σάλο που προκάλεσε η καταγγελία της καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel, για σεξουαλική επίθεση.

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2002 η νεαρή δημοσιογράφος και συγγραφέας Τριστάν Μπανόν, πήγε στο

γραφείο του επικεφαλής του ΔΝΤ και ζήτησε να του πάρει συνέντευξη για το περιοδικό στο οποίο εργαζόταν.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης όμως, ο κ. Καν, ζήτησε «ανταλλάγματα» αλλιώς δεν… απαντούσε στις ερωτήσεις, όπως διηγείται η ίδια η δημοσιογράφος:

«Ήθελε να του κρατάω το χέρι για να απαντά στις ερωτήσεις. Μετά το χέρι προχώρησε στο μπράτσο… Τον κλώτσησα… Προσπάθησε να ανοίξει το τζιν μου. Όταν έφυγα μου έστειλε μήνυμα ρωτώντας “σας τρομάζω;», ανέφερε η δημοσιογράφος που επέλεξε να μην κινηθεί δικαστικά.

Το 2008 είχε προκληθεί σάλος από τις κατηγορίες ότι είχε συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με μία υφιστάμενη του, στο τμήμα του Δ.Ν.Τ. για την Αφρική, την Πιρόσκα Ναγκί.

Τα δημοσιεύματα «φούντωσαν», με το Δ.Ν.Τ. να προσλαμβάνει ορκωτό επιθεωρητή προκειμένου να διεξάγει έρευνα και τη φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου» να μετατίθεται εσπευσμένα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη. Τελικά, ο 62χρονος επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. είχε ζητήσει δημόσια συγνώμη για τη συμπεριφορά του, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το υψηλό του αξίωμα στη σχέση του με την Πιρόσκα Ναγκί και ότι απλώς «έκανε μια λανθασμένη κρίση».

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είναι επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. από τον Νοέμβριο του 2007 και πριν αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, μέλος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού. Είναι παντρεμένος με τη διάσημη Γαλλίδα δημοσιογράφο, Ανν Σινκλέρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment