PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στρος Καν: «Κρίσιμο σταυροδρόμι»


Το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε “κρίσιμο σταυροδρόμι”, καθώς η επιτυχία του εξαρτάται από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών, εντός των επόμενων μηνών, τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.

Το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε “κρίσιμο σταυροδρόμι”, καθώς η επιτυχία του εξαρτάται από την προώθηση σωρείας ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών, εντός των επόμενων μηνών, τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.

“Θα εργαστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για μια λύση που θα δίνει στην Ελλάδα, περισσότερο χώρο για να αναπνεύσει”, υπογραμμίζει ο κ. Στρος Καν, ενώ ανοίγει ένα “παράθυρο” για αλλαγές στο Μνημόνιο μεταξύ Αθήνας και τρόικας και επαναλαμβάνει την υποστήριξη του ΔΝΤ, υπέρ της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα.

Ο κ. Στρος Καν εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ, αλλά χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ευρώπη “σοβαρή” και υπογραμμίζει την ανάγκη “συνολικής ευρωπαϊκής αντιμετώπισης”.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, για τα οικονομικά, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, προβλέπει ανάπτυξη της Ελλάδας μέσα στο 2011 και προσθέτει:”τα επόμενα χρόνια από το 2012 και μετά, θα είναι χρόνια ακόμα ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που βέβαια είναι ουσιαστικό για την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ.Όλι Ρεν δηλώνει ότι ότι τον εξέπληξε θετικά η πολιτική βούληση για την αναμόρφωση της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία, όπως λέει, ήταν πολύ ισχυρότερη απ΄ότι περίμενε, αλλά επαναλαμβάνει ότι “είναι σημαντικό να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και να μη διολισθήσει σε καμιάς μορφής επανάπαυση”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment