PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στρατό για ελέγχους στα σύνορα θα στείλει η Αυστρία


Δεδομένου ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν μπορούν να προστατευθούν αποτελεσματικά αυτή τη στιγμή, η Αυστρία σύντομα θα αρχίσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, πράγμα που σημαίνει εντατικούς ελέγχους στη διάβαση Μπρένερ και με στρατιώτες, είπε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προσέθεσε μάλιστα ότι το να λειτουργεί η προστασία των συνόρων θα ήταν «ζωτικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανία», δεδομένου ότι ο στρατός θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων, αλλά και στην καταγραφή των προσφύγων, στο ανθρωπιστικό πεδίο, καθώς και στην επαναπροώθηση.

Ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ζήτησε περαιτέρω ενεργότερη συμμετοχή για προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μέλλον. «Προτείνουμε μια πολιτικο-στρατιωτική αποστολή της Ε.Ε. προς υποστήριξη της FRONTEX και μάλιστα εκεί όπου είναι αναγκαίο, στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.. Μπορεί να είναι στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία ή ακόμα και στη Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση της Αυστρίας προτίθεται να παρουσιάσει προσεχώς την πρότασή της για πολιτικο-στρατιωτική αποστολή και στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα δε με τον Αυστριακό υπουργό Άμυνας την πρότασή του υποστηρίζουν ήδη πολλά κράτη – μέλη της Ε.Ε..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment