PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Στρατηγική ενημέρωση σε θέματα υγρών αποβλήτων και υδροδότησης Αίγινας στην Περιφέρεια


Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής ευρεία σύσκεψη.

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, με τη συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΫΔΑΠ Α.Ε., κ. Νίκου Μπάρδη, και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την ενημέρωση στρατηγικής σε θέματα υγρών αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής με έμφαση την Ανατολική Αττική.

Παρουσιάστηκε ο προ δεκαετίας σχεδιασμός και τα προτεινόμενα εναλλακτικά σενάρια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Είχα επισημάνει προεκλογικά και εξακολουθώ να υποστηρίζω, ότι είναι αδιανόητο εν έτη 2011 εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Αττική να εξυπηρετούνται με βόθρους, και εκατοντάδες βυτιοφόρα να διασχίζουν το λεκανοπέδιο σε καθημερινή βάση.

Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και φέρνει αντιμέτωπη τη χώρα μας με δυσβάσταχτα περιβαλλοντικά πρόστιμα».

Στην συνέχεια, υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αίγινας, Θεοδοσίου Σακκιώτη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΫΔΑΠ Α.Ε., κ. Νίκου Μπάρδη, και υπηρεσιακών παραγόντων, με θέμα την ενημέρωση της πορείας διαδικασιών για την υδροδότηση της νήσου Αίγινας.

Η δημοτική αρχή παρουσίασε τα διαχρονική προβλήματα που υπάρχουν στο νησί και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής για βιώσιμη λύση.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη βούλησή του να επιλύσει με απόλυτη προτεραιότητα θέματα υδροδότησης, στερεών και υγρών αποβλήτων σε όλες τις περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και δήλωσε:

« Η παροχή του πολυτιμότερου αγαθού, όπως είναι το νερό στον άνθρωπο, αποτελεί δείκτη πολιτισμού ενός τόπου. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι και αδρανείς στην όποια καθυστέρηση παρουσιάζεται στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού θέματος.

Θα εξετάσουμε κάθε δυνατή λύση με γνώμονα το συμφέρον και την υγεία των πολιτών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment