PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης


Ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης, μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα γαλικά ΜΜΕ, ο Σεκάτ σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη συνοικία Νεντόρφ. Είχε επάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι και ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, αναφέροντας πως ο Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν.

Το France Info αναφέρει πως ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης, κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες..

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά αύριο Παρασκευή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment