PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο 4,5% η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010


Στο 4,5% ανήλθε η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010, μετά την κάθετη πτώση κατά 6,6% του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο πέρυσι. Τις εκτιμήσεις, δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Στο 4,5% ανήλθε η ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2010, μετά την κάθετη πτώση κατά 6,6% του ΑΕΠ το δ΄ τρίμηνο πέρυσι. Τις εκτιμήσεις, δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,7% το α΄ τρίμηνο πέρυσι, κατά 5,1% το β΄ τρίμηνο, κατά 5,7% το γ΄ τρίμηνο και κατά 6,6% το δ΄ τρίμηνο (σε σύγκριση με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2009).

Παράγοντες της οικονομίας, όπως ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, εκτιμούν ότι και εφέτος θα υπάρξει ύφεση, της τάξεως του 3%, στην ελληνική οικονομία. Ενώ, στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι θα παρατηρηθεί σταθεροποίηση από τα μισά του τρέχοντος έτους και η οικονομία θα επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς από το 2012.

Εurostat: Υποχώρηση ΑΕΠ 6,6% στην Ελλάδα το Δ’ τρίμηνο 2010

Υφεση 6,6% σημειώθηκε στην ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat.

Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1 % και στην ευρωζώνη κατά 2%.

Συνολικά στην ΕΕ μόνο δύο χώρες μέλη παρουσιάζουν ύφεση: Η Ελλάδα και η Ρουμανία (-0,5%).

Επίθεση Ν.Δ. στην κυβέρνηση για οικονομική πολιτική

O εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επικαλούμενος την έκθεση της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας, τόνισε πως επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η οικονομία κινείται σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης.

“Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει αυτό που φωνάζει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ”, δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας πως “ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ακούει. Τα αδιέξοδα του Μνημονίου και η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση. Οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και το μέλλον είναι δυσοίωνο”, είπε ακόμη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment