PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο 1,15 ευρώ η μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης


Περίπου 21% ακριβότερα από πέρυσι πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης κατά την πρώτη μέρα διανομής του, με τη μέση τιμή σήμερα να είναι 1,15 ευρώ/λίτρο στα αστικά κέντρα, στην επαρχία 3 με 5 λεπτά ακριβότερη και στα νησιά η τιμή του ανέρχεται σε 1,25-1,30 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Πρατηρίων Καυσίμων Θεσσαλονίκης Θέμη Κιουρτζή που μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κόσμος τις προηγούμενες χρονιές ζητούσε περίπου 1.000 λίτρα τις πρώτες ημέρες διάθεσης, ενώ φέτος οι περισσότερες παραγγελίες είναι της τάξης των 300 έως 400».

Επίσης πρόσθεσε ότι «πέρυσι, με 300 ευρώ ο καταναλωτής έπαιρνε 315 λίτρα και φέτος παίρνει 255 λίτρα με τα ίδια χρήματα». Υπογράμμισε δε ότι «ταυτόχρονα δεν υπάρχει αύξηση των εισοδημάτων για να μπορεί κάποιος να καλύψει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου που είναι 200 ευρώ στα 1.000 λίτρα, σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Πρατηρίων Καυσίμων Θεσσαλονίκης, ανέφερε επίσης ότι «τα προηγούμενα χρόνια είχαμε την πρώτη ημέρα διάθεσης πετρελαίου περίπου 30 παραγγελίες, αλλά φέτος με δυσκολία οι παραγγελίες που έχουμε είναι πέντε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment