PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο 1 ευρώ αναμένεται να φτάσει το πετρέλαιο θέρμανσης


Παρά το γεγονός οτι δεν υπήρξε εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η τιμή του πετρελαίου θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι.

Παρά το γεγονός οτι δεν υπήρξε εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η τιμή του πετρελαίου θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Όπως εκτίμησαν σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην έναρξη της χειμερινής περιόδου στις 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να κυμανθεί στα 0,98 – 1 ευρώ το λίτρο, κατά μέσο όρο, έναντι 65 – 70 λεπτών πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο.

Αιτία των αυξήσεων στο πετρέλαιο θέρμανσης, εκτός από την άνοδο των διεθνών τιμών είναι, όπως είπαν, η αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος από 21 ευρώ το χιλιόλιτρο που ήταν πέρυσι διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ κατήγγειλαν, έξαρση του λαθρεμπορίου με ναυτιλιακά και εξαγώγιμα καύσιμα και της νοθείας βενζίνης με βιοαιθανόλη, τολουόλη, σε ποσοστά που -όπως είπαν – φθάνουν και το 30 %, με συνεργασία συχνά και κρατικών λειτουργών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΠΕΚ, η πτώση του τζίρου στα πρατήρια τον τελευταίο χρόνο (σε όγκους πωλήσεων) ξεπερνά το 50 % ενώ πάνω από 1100 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο ή υπολειτουργούν. Ομοσπονδίας.

Αίτημα του κλάδου είναι η μείωση των φόρων στα καύσιμα. Η ΠΟΠΕΚ ανέφερε όμως ότι τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι εξετάζεται νέα αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη. «Αν επαληθευθεί αυτό, τόνισαν, τότε η κυβέρνηση θα επιλέξει ένα μέτρο μόνιμου χαρακτήρα, αλλά για τη μείωση και όχι για την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment