PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο Φανάρι η Χίλαρι Κλίντον


Στο πλαίσιο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη θα μεταβεί στην Τουρκία η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη θα μεταβεί στην Τουρκία η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον η οποία θα συναντηθεί στο Φανάρι και με τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, αναμένεται να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο το Σάββατο 16 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ημερήσιας εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ».

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Χίλαρι Κλίντον θα βρίσκεται στην Τουρκία 15 και 16 Ιουλίου, όπου θα συμμετάσχει στις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη, ενώ κατά την εκεί παρουσία της θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της γείτονος χώρας.

Θα είναι η πρώτη φορά που η Κλίντον θα επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ιδιότητά της ως υπουργού Εξωτερικών.

Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, έχουν ταχθεί επανειλημμένα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών του Πατριαρχείου, καθώς και του ανοίγματος της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Μετά την Τουρκία, η Χίλαρι Κλίντον θα επισκεφθεί την Ελλάδα 17 και 18 Ιουλίου, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Εξωτερικών Στ.Λαμπρινίδη και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων για να συζητήσει «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» όπως είχε τονισθεί σε σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment