PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου


Έξω από το υπουργείο Υγείας θα βρεθούν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τέλος του χρόνου λήγουν οι συμβάσεις των 50 καθαριστριών του νοσοκομείου και η διοίκησή του ετοιμάζεται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Όπως σημειώνει, με την ισχνή πριμοδότηση της εμπειρίας που προβλέπει ο ν. 4430/2016, 4461/2017 και τις ξεχωριστές προκηρύξεις που γίνονται σε κάθε νοσοκομείο, «είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες εκ των καθαριστριών θα χάσουν τη δουλειά τους.

Εργάζονται πάνω από 10 χρόνια και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά και σύνταξη. Ήδη σε νοσοκομεία που ολοκληρώθηκαν οι προκηρύξεις πολλές καθαρίστριες έχασαν τη δουλειά τους» επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Ζητεί από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την παράταση των συμβάσεων των καθαριστριών, ενιαίο διαγωνισμό ανά ΥΠΕ και βελτίωση της μοριοδότησης λόγω εμπειρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτη διακοπή νερού σήμερα στο Περιστέρι

Peristeri News

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Leave a Comment