PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Στο σφυρί βγαίνει η ιστορία της ροκ


Χειρόγραφοι στίχοι του Τζον Λένον, το πρώτο πιάνο της Λέιντι Γκάγκα, κι ένα «θυμωμένο» σημείωμα του Κερτ Κομπέιν, που αναφέρεται κατά πάσα πιθανότητα στην διάλυση των Νιρβάνα μετά από ένα όχι και τόσο κολακευτικό άρθρο περιοδικού, είναι μεταξύ των αντικειμένων που θα διατεθούν στο κοινό μέσω δημοπρασίας.

Εκατοντάδες αντικείμενα που ανήκουν σε ροκ μουσικούς, από κιθάρες και εξαρτήματα τυμπάνων, μέχρι κοστούμια και γράμματα θαυμαστών, θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Julien’s Auctions στις 21 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.

Οι χειρόγραφοι στίχοι και σημειώσεις του Λένον για το τραγούδι «Being for the Benefit of Mr. Kite» για το άλμπουμ των Μπιτλς «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», που κυκλοφόρησε το 1967 αναμένεται να πωληθούν μεταξύ 300.000 και 500.000 δολαρίων, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Ό,τι γράφτηκε από τον Τζον Λένον είναι περιζήτητο», σημειώνει ο διευθυντής του οίκου Μάρτιν Νόλαν.

Ένα άλλα αντικείμενο που συγκεντρώνει την προσοχή των συλλεκτών είναι η επιστολή του φρόντμαν των Νιρβάνα, Κερτ Κομπέιν προς τον ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας Ντέιβιντ Γκέφεν, στον οποίο εκφράζει την δυσαρέσκεια του για ένα άρθρο του περιοδικού Vanity Fair, το 1992 σύμφωνα με το οποίο ο τραγουδιστής και η σύζυγός του Κόρτνεϊ Λαβ, έκαναν χρήση ναρκωτικών ενώ αυτή ήταν έγκυος.

Η επιστολή αναμένεται να πιάσει τις 20 με 30 χιλιάδες δολάρια, αλλά ο Νόλαν δήλωσε ότι θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τις 100 χιλιάδες δολάρια ή ακόμα περισσότερα.

Ο Κομπέιν έγραφε στην επιστολή του ότι το άρθρο «με αναγκάζει να αποφασίσω τη διάλυση της μπάντας» και πρόσθετε πως «η Κόρτνεϊ ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος από τον πρώτο μήνα της ευκαιριακής χρήσης ναρκωτικών και τα σταμάτησε αμέσως».

Ο Κομπέιν αυτοκτόνησε το 1994 και οι Νιρβάνα διαλύθηκαν, οι θαυμαστές του τραγουδιστή ακόμα και σήμερα θρηνούν για τον χαμό του.

Στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν συμπεριλαμβάνονται το πρώτο πιάνο της ποπ σταρ Λέιντι Γκάγκα, πάνω στο οποίο έγραψε το πρώτο της τραγούδι, σε ηλικία 5 χρόνων, και το οποίο αναμένεται να πωληθεί 100 με 200 χιλιάδες δολάρια, μέρος των οποίων θα πάει στο ίδρυμα της τραγουδίστριας Born This Way.

Επίσης θα δημοπρατηθεί το κόκκινο και λευκό σακάκι «Rock Soldier», του τραγουδιστή των Κουίν, Φρέντι Μέρκιουρι που φορούσε κατά την περιοδεία του συγκροτήματος Magic, το 1986, για το οποίο εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης του θα κυμανθεί μεταξύ 60 και 80 χιλιάδων δολαρίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Περιστέρι: Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα «Στον αστερισμό του έρωτα»

Peristeri News

Η ημέρα των ερωτευμένων σε ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

Peristeri News

Leave a Comment