PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πούτιν


Θερμά υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία μεγάλη και φίλη χώρα.

Σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια εξαιρετικά και πολλαπλώς κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο επισήμανε ότι η επίσκεψή του θα κορυφωθεί με την προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος, που είναι η κοιτίδα της ορθοδοξίας, οι αρχές της οποίας μπορούν να εμπνεύσουν τους ηγέτες ως προς την εμπέδωση του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ειρήνης στη λήψη των αποφάσεων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας Ρωσίας, ΗΠΑ και Ε.Ε. ώστε να δοθεί οριστικό τέρμα στον πόλεμο στη Συρία και να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο το μεταναστευτικό και το ISIS.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη χώρα μας επιστέγασμα και κορύφωση της ειλικρινούς και διαχρονικής φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

«Δύσκολοι καιροί»

Απ’ την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς που σχετίζονται με την οικονομία και τη διεθνή ασφάλεια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ηγεσία του κράτους για την πρόσκληση. Όλοι διανύουμε δύσκολους καιρούς, σχετίζεται με οικονομία και διεθνή ασφάλεια».

Τόνισε ότι είναι σημαντικό «να συζητήσουμε και να ψάξουμε λύσεις σε αυτά τα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την ευκαιρία την έχουμε εδώ στην Ελλάδα, μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές σχέσεις».

«Στην επίσκεψη σας μιλήσαμε για το έτος Ρωσίας – Ελλάδας και μπορούμε να δούμε πώς προχωρούν οι εκδηλώσεις. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων σε σας στην Εκκλησία, το Πατριαρχείο που υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Άγιο Όρος όπου βρίσκονται εδώ και 1.000 χρόνια Ρώσοι μοναχοί» σημείωσε.

Προανήγγειλε ότι θα γίνουν συζητήσεις σχετικά με την πορεία των οικονομικών σχέσεων. «Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει» σχολίασε ο κ. Πούτιν και πρόσθεσε ότι «κατά τον Μάρτιο ο αριθμός των Ρώσων τουριστών αυξήθηκε 523% και θα προχωρήσουμε όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε άλλους τομείς. Τώρα είναι σημαντικό να συζητήσουμε για όλες τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε βήματα υλοποίησης» σημείωσε.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment