PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Στο πλευρό των αστέγων η Περιφέρεια Αττικής


Ουσιαστική και άμεση βοήθεια στους χιλιάδες άστεγους της Αττικής, που πλήττονται από το δριμύ ψύχος, αποφάσισε να προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

Ουσιαστική και άμεση βοήθεια στους χιλιάδες άστεγους της Αττικής, που πλήττονται από το δριμύ ψύχος, αποφάσισε να προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία ανέλαβε σήμερα πρωτοβουλία ολιγοήμερης φιλοξενίας των συνανθρώπων μας σε δυο χώρους της, κατά τη διάρκεια της 3ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόκειται για την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα Αθηνών (Λ. Μεσογείων 156, Χολαργός, στάση ΜΕΤΡΟ «Εθνική Άμυνα»), η οποία παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, καθώς και για την Αίθουσα του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Πειραιά (Ζωσιμαδών 44, Πειραιάς), που λειτουργεί από τις 7.00 π.μ. έως και τις 5.00 μ.μ. και ήδη από σήμερα το πρωί δεκάδες άστεγοι κατέφυγαν σε αυτόν, προκειμένου να προφυλαχθούν από το δριμύ ψύχος.

Σημειώνεται ότι οι δύο χώροι θα είναι ανοιχτοί τις επόμενες ημέρες και για όσο χρονικό διάστημα το δριμύ ψύχος συνεχίζει να πλήττει τη χώρα.
Στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επισήμανε την αναγκαιότητα ένταξης έργων ώριμων και χρήσιμων για την ανάπτυξη, την κοινωνία και τον πολίτη, τονίζοντας ότι στην Αιρετή Περιφέρεια η ανάπτυξη και το κοινωνικό όφελος αποτελούν μονόδρομο.

Ακόμη, εγκρίθηκαν ομόφωνα και κατά πλειοψηφία Γνωμοδοτήσεις Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και σκοπιμότητες υποβολής προτάσεων σημαντικών έργων στο ΠΕΠ Αττικής, όπως το «Δίκτυο Αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή ‘Αγ. Κωνσταντίνος’ Δήμου Ωρωπίων, και η «Κατασκευή Παιδικού σταθμού στο Δήμο Αρτέμιδος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment