PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Στο Περιστέρι η μάχη κατά των ναρκωτικών δίνεται καθημερινά (video)


Από το 1998 με την ίδρυση του κέντρου πρόληψης «Οδοιπορικό» η μάχη κατά των ναρκωτικών στο Περιστέρι δίνεται καθημερινά.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι εργαζόμενοι και το Δ.Σ. του κέντρου πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, συνέντευξη τύπου με την παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Την αρχική τοποθέτηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόεδρος του κέντρου πρόληψης, Γιώργος Μπεκιάρης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους επιστήμονες για την πολύτιμη προσφορά τους.

Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κ. Παχατουρίδη που δήλωσε πως στο «Οδοιπορικό» κάθε μέρα είναι και μια μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Τέλος το λόγο έλαβε η επιστημονική υπεύθυνος του κέντρου, Μαρία Πελεκανάκη που παρουσίασε τις δράσεις του Οδοιπορικού τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα το κέντρο πρόληψης προχώρησε και στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), οι Εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Περιστερίου «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» για μια ακόμα φορά θα θέλαμε να τονίσουμε την σημασία που έχει η Πρόληψη στην εκδήλωση οποιασδήποτε εξαρτητικής συμπεριφοράς και να εστιάσουμε στην φιλοσοφία που διέπει όλα τα προγράμματα Πρωτογενούς Πρόληψης τα οποία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στην Κοινότητα του Δήμου Περιστερίου.

Οι δράσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε στο Κέντρο με την μορφή δομημένων και μη προγραμμάτων έχουν ως στόχο την ενίσχυση της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου.

Βασικό στόχο για εμάς αποτελεί η συμμετοχή σε αυτές  μέσω της ευαισθητοποίησης,  της ενημέρωσης αλλά και της εκπαίδευσης όσο το δυνατό περισσότερων προσώπων-μελών της κοινότητας  μας.

Στην εποχή μας  που προάγει και πολλές φορές επιβάλλει την κοινωνική απόσταση  εμείς καλούμαστε να την μειώσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στηρίζοντας την επαφή, την επικοινωνία και τις ανθρώπινες σχέσεις .

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη, Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, τα Μέλη της Επιστημονικής Ομάδας, Χρήστος Κυριακάκος, Ψυχολόγος – Λέα Ευσταθίου, Κοινωνιολόγος-Εγκληματολόγος – Δώρα Βλάχου, Ψυχολόγος – Κέλλυ Σταυροπούλου, Ψυχολόγος – Άννα Τζάκου, Κοινωνιολόγος & ο Γραμματέας, Γιάννης Πανόπουλος, Υπάλληλος Γραφείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment