PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Περιστέρι η Αλέκα Παπαρήγα


Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου.

Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στους καθηγητές του 20ου Γυμνασίου Περιστερίου προειδοποίησε ότι «ο χώρος της παιδείας πρόκειται να χτυπηθεί αλύπητα και οι εκπαιδευτικοί θα νιώσουν την ίδια επίθεση με αυτή που υφίστανται οι εργάτες στα εργοστάσια», καλώντας τους να συμμετάσχουν «σε ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο με ενιαία αιτήματα πάλης, που δεν θα καταργεί τις ιδιαίτερες δράσεις του κάθε κλάδου».

«Ο κοινωνικός σας ρόλος τελείωσε, η υποβάθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης θα πάρει τέτοια μορφή που δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι τώρα» επισήμανε, προσθέτοντας ότι η πλήρης εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα δώσει στους εκπαιδευτικούς ένα διάστημα τριών-τεσσάρων ετών, έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για αντίσταση, γιατί αλλιώς θα καταλήξουν «υπάλληλοι δημάρχων».

Εξέφρασε την αντίθεσή της σε «δράσεις του στυλ εκτόξευσης παπουτσιών κατά του πρωθυπουργού», ή «ντου στη Βουλή», καθώς όπως υποστήριξε τέτοιες δράσεις δεν οδηγούν πουθενά. Σε ερώτηση για τη δυνατότητα συνεργασίας ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών με δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, την απέκλεισε δηλώνοντας ότι “έχουμε σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές με αυτό το χώρο. Αυτός ο χώρος δεν αποτελεί συγκροτημένο πολιτικό φορέα με στρατηγική, αλλά ομάδες και ομαδούλες που της χαρακτηρίζει ένας αρρωστημένος πλουραλισμός και αφερεγγυότητα”.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι “είναι καλό για το κίνημα που δεν συνεργαστήκαμε, γιατί αν κατεβαίναμε μαζί αυτό που θα πετυχαίναμε θα ήταν η αναπαραγωγή της Βαβυλωνίας”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment