PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο Παρίσι μεταβαίνει ο Γ. Βαρουφάκης


Από το Παρίσι ξεκινά τελικά ο κύκλος επαφών του υπουργού Οικονομικών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Από το Παρίσι ξεκινά τελικά ο κύκλος επαφών του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών. Η συνάντηση με τον Μισέλ Σαπέν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ενώ θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο υπουργών, όπως επισημαίνει η γαλλική πλευρά.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο, η συνάντηση θα γίνει στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) την Κυριακή και οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινή δήλωση στα μέσα ενημέρωσης, στις 7.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι αύριο (Κυριακή), μετέδωσαν το πρακτορείο Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενα το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κ. Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.

Αργά χθες το βράδυ, πηγή προσκείμενη στο γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό (από τη μία) να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και (από την άλλη) η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος.

«Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε η πηγή μετά τη δείπνο που είχαν Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ο κ. Βαρουφάκης θα μετέβαινε τη Δευτέρα το πρωί στο Λονδίνο και εν συνεχεία στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment