PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι τραμπούκοι του μετρό


Τα ίχνη των δραστών της βάναυσης επίθεσης στον σταθμάρχη μέρα μεσημέρι στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί της ασφάλειας πήραν την πρώτη κατάθεση από τον σταθμάρχη ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Συνδικάτων Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ, υπέστη κάταγμα στο πρόσωπο από τον ξυλοδαρμό.

Τα πρώτα δεδομένα, θέλουν τον σταθμάρχη να δήλωσε στους αστυνομικούς πως άκουσε τους νεαρούς να μιλούν κανονικά τα ελληνικά και τους τοποθέτησε μεταξύ των ηλικιών 18 και 22.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν πριν τον ξυλοδαρμό, το θύμα είπε πως όταν τους είδε να κάθονται με τα πόδια πάνω στις καρέκλες τους είπε να τα κατεβάσουν και να φορέσουν τις μάσκες τους. Στην συνέχεια αντιλήφθηκε ότι τον ακολούθησαν, αυτοί τον έβρισαν και στην συνέχεια τον ξυλοκόπησαν.

Μάλιστα όπως είπε ο σταθμάρχης, επειδή δεν φορούσαν μάσκα, θα μπορούσε να τους αναγνωρίσει εάν τους έβλεπε σε φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν τα προφίλ των δραστών, καθώς προς το παρόν το μόνο στοιχείο που διαθέτουν είναι το υλικό από τις κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση με κλωτσιές στον άτυχο σταθμάρχη.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί θα μιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες και με εργαζομένους του μετρό που είδαν το περιστατικό καθώς και με όποιον άλλον μπορεί να δώσει στοιχεία για τους δράστες. Επίσης θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία τους όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τους σταθμούς αλλά και έξω από αυτούς.

Με την διαδικασία αυτή, η οποία ωστόσο αναμένεται να είναι χρονοβόρα, οι αστυνομικές αρχές θα αποτυπώσουν την πορεία των δραστών προκειμένου να στοιχειοθετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ποιοι είναι οι δράστες, από πού ήρθαν και πού κατευθύνθηκαν.

Παράλληλα το υλικό από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει κυκλοφορήσει θα αξιοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες είναι σεσημασμένοι και να διαφανεί το κατά πόσο είναι αρκετά τα εν λόγω βίντεο έτσι ώστε οι αρχές να φτάσουν στα ίχνη τους.

Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, δηλώνουν σιγουριά για τον εντοπισμό των νεαρών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment