PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο Λονδίνο η Μέρκελ


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έφθασε στο Λονδίνο χθες Σάββατο για μια άτυπη συνάντηση με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ έφθασε στο Λονδίνο χθες Σάββατο για μια άτυπη συνάντηση με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν για τα αποτελέσματα της συνόδου της ΕΕ, την επερχόμενη σύνοδο του NATO στη Λισσαβόνα και την επόμενη σύνοδο των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομικά κρατών (G20), που θα λάβει χώρα στη Σεούλ το διήμερο της 11ης και της 12ης Νοεμβρίου.

Το αεροσκάφος της Μέρκελ προσγειώθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο βορειοδυτικά του Λονδίνου, και η Καγκελάριος μετέβη από εκεί στο Τσέκερς, στην εξοχική έπαυλη του Κάμερον.

Οι δύο ηγέτες και οι σύζυγοί τους, ο Γιόακιμ Σάουερ και η Σαμάνθα Κάμερον, θα γευματίσουν μαζί το απόγευμα σήμερα Κυριακή και θα ακολουθήσει συζήτηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες, κατά το πρόγραμμα. Δεν έχει ανακοινωθεί εάν θα συζητήσουν την εύρεση δύο πακέτων με εκρηκτικά σε πτήσεις από την Υεμένη με προορισμό τις ΗΠΑ, σε αεροδρόμια στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι.

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή η κ. Μέρκελ προώθησε τη συμφωνία για το νέο σύμφωνο σταθερότητας της ευρωζώνης με τη στήριξη της Βρετανίας και σε αντάλλαγμα η Γερμανία τάχθηκε υπέρ της βρετανικής θέσης να υπάρξει μικρότερη αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ το 2011.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment