PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο επίκεντρο των αμερικανικών ΜΜΕ το ελληνικό χρέος


Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την κρίση χρέους βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αμερικανικών ΜΜΕ.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα και την κρίση χρέους βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αμερικανικών ΜΜΕ. Μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, όπως το CNN, ANV, NBC, και Bloomberg, μετέδωσαν ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Σε πρωτοσέλιδο τους οι NEW YORK TIMES, αναφέρουν ότι η Ευρώπη αγκομαχεί για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, προσπαθώντας να βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ανατρέψει το σκηνικό και να αποτρέψει μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας, που θα είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που είναι εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα, με ανυπολόγιστες συνέπειες αλυσιδωτές αντιδράσεις και τον ενδεχόμενο κίνδυνο να προκληθεί ντόμινο σε άλλες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Οι ΗΠΑ που βλέπουν σφαιρικά την παγκόσμια οικονομία, έχουν όπως λένε οι αναλυτές, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ευρωπαίους αξιωματούχους , οι οποίοι δεν φαίνεται να έχουν την ίδια αίσθηση του επείγοντος.

Αντίστοιχες αναλύσεις με παρόμοιο προβληματισμό δημοσιεύουν η WALL STREET JOURNAL , η WASHINGKTON POST και άλλες έγκυρες αμερικανικές εφημερίδες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment