PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο επίκεντρο η ανάπτυξη


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου θα συνεδριάσει σήμερα νωρίς το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ασχοληθεί με θέματα ανάπτυξης.

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου θα συνεδριάσει σήμερα νωρίς το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο και θα ασχοληθεί με θέματα ανάπτυξης, ο δε Υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κάνει αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οικονομία.

Τα θέματα της ανάπτυξης απασχόλησαν, εξ άλλου, χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές αλλαγές, με επίκεντρο το ΕΣΠΑ και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη απορρόφησή του, τον αναπτυξιακό νόμο καθώς επίσης και τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ακόμη, τέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της αδειοδότησης επιχειρήσεων, της ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της προσέλκυσης κεφαλαίων στην Ελλάδα με στόχο τις επενδύσεις.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής και πρέπει να μετατραπεί σε ένα κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, επισήμανε ο Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους της χώρας, κατά την έναρξη της διημερίδας επιμόρφωσης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών. Το 2011 και το 2012 θα είναι χρονιές κατά τις οποίες θα προχωρήσουμε στον περιορισμό της σπατάλης, δηλαδή στην μείωση του μεγέθους του δημοσίου τομέα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment