PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στο εδώλιο ο Μπερλουσκόνι


Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μάλιστα με κατεπείγουσα διαδικασία.

Παραπέμπεται σε δίκη ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μάλιστα με κατεπείγουσα διαδικασία.

Αυτό αποφάσισε η δικαστικός του Μιλάνου, αρμόδια για τις προκαταρκτικές έρευνες, Κριστίνα Ντι Τσένσο, ανακοινώνοντας τις κατηγορίες σε βάρος του “Καβαλιέρε”, που αφορούν στη συνέργεια στην εκπόρνευση ανηλίκων και στην κατάχρηση εξουσίας.

“Είναι η πρώτη περίπτωση πρωθυπουργού που πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτού του είδους τα αδικήματα”, γράφει η εφημερίδα “Λα Ρεπούμπλικα”.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να κριθεί από τρεις γυναίκες στη δίκη σε βάρος του, που πρόκειται να ξεκινήσει στις 6 Απριλίου.

Παρατηρητές υπογραμμίζουν ότι αν τελικά ο “Καβαλιέρε” καταδικασθεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα, πρόκειται να χάσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Παράλληλα, τίθεται και το ερώτημα, αν ένας πρωθυπουργός, μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ενώ, παράλληλα, απολογείται στις δικαστικές αίθουσες για συναντήσεις με νεαρές κοπέλες.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της εισαγγελέως από το Μιλάνο, αναχώρησε εσπευσμένα από την Σικελία, όπου βρισκόταν για την αντιμετώπιση του έκτακτου κύματος μεταναστών από την Τυνησία και επέστρεψε στη Ρώμη, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment