PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στο Διαδίκτυο επικίνδυνα φάρμακα – «μαϊμού»


Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνετε σε ότι αφορά τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείχνετε σε ότι αφορά τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Ο ΕΟΦ σε συνεργασία με υπηρεσίες ξένων χωρών έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα κυνήγι… φαρμάκων – «μαϊμού», που κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου, καθώς το φαινόμενο αυξάνεται με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών.

Όπως εξηγούν οι αρμόδιοι του Οργανισμού, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τα «ηλεκτρονικά» φαρμακεία και τις ιστοσελίδες, προκειμένου να πουλήσουν φάρμακα και παραφάρμακα, τα οποία όμως δεν είναι νόμιμα, ενώ κάποια από αυτά είναι και επικίνδυνα για την υγείας μας, επομένως πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι αγοράζετε μέσω internet.

Το φαινόμενο έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και προκειμένου να προστατευτεί η Ελλάδα βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες χώρες της Ε.Ε., των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και των Ασιατικών χωρών και ενημερώνεται για οτιδήποτε κυκλοφορεί.

«Ανάλογα με την περίπτωση, ο ΕΟΦ προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι οποίες έχουν διττό σκοπό: αφενός την ενημέρωση των πολιτών για το συγκεκριμένο κάθε φορά προϊόν που διακινείται και αφετέρου την πληροφόρησή τους για το δυνητικό κίνδυνο που εγκυμονεί η αγορά των προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, με ειδική αναφορά στο διαδίκτυο», εξηγεί σε έγγραφο του, που παρέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, πάντως, δεν έχει εντοπιστεί αμιγώς ελληνικών συμφερόντων φαρμακείο ή ιστοσελίδα που να διαθέτει φάρμακα στο κοινό μέσω του internet.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment