PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στο «Αττικόν» θα μεταφερθούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου «Αγ. Βαρβάρα»


Αρχίζει ο διάλογος από 1ης Απριλίου για το νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας

Στον Υπουργό Υγείας, Βουλευτή Β΄ Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδο, παραδίδεται ο τελικός κατάλογος των συγχωνεύσεων των νοσοκομείων, ώστε από την 1η Απριλίου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς και την 1η Ιουλίου να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ομάδων νοσοκομείων, στις οποίες ένα κεντρικό νοσηλευτικό ίδρυμα θα συντονίζει τη λειτουργία των υπολοίπων.

Ακόμη, προβλέπεται η ενοποίηση των υπηρεσιών προμηθειών και διαχείρισης με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθεροτυπίας»: – Θα δημιουργηθούν ομάδες νοσοκομείων στις οποίες ένα κεντρικό νοσοκομείο θα συντονίζει τη λειτουργία των υπολοίπων.

Το «νοσοκομείο-συντονιστής» θα είναι το μεγαλύτερο της κάθε ομάδες και θα διαθέτει και το περισσότερο προσωπικό.

– Στο λεκανοπέδιο της Αττικής με τα 45 νοσηλευτικά ιδρύματα αναμένεται να δημιουργηθούν 9 ή 10 ομάδες. Τα νοσοκομεία της ίδιας ομάδας θα έχουν κοινή λειτουργία στις υπηρεσίες προμηθειών, διοικητικής διαχείρισης, αγορών και υπηρεσιών, ενώ αυτά με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους θα διαθέτουν ένα τμήμα π.χ. σίτισης, αποστείρωσης, πλυντηρίων, κ.λπ.

– Στο «Αττικόν» πρόκειται να μεταφερθούν όλα τα τμήματα του γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα», αφού θεωρείται ότι οι ανάγκες που καλύπτει σήμερα δεν δικαιολογούν τις δαπάνες του. Ήδη πολλά τμήματα του νοσοκομείου έχουν συρρικνωθεί.

– Αλλαγή λειτουργίας θα προταθεί για την Πολυκλινική της πλατείας Ομονοίας. Αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο παροχής ειδικών υπηρεσιών για εξειδικευμένες παθήσεις, είτε να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων του κέντρου.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι έχει ξεσπάσει ένα «τσουνάμι» αντιδράσεων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, τόσο για το «λουκέτο» στο νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας, όσο και για τη μη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment