PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Στο έλεος των χάκερ η Sony


6 μέρες έχουν περάσει απ όταν η Sony ανακοίνωσε ότι το δίκτυό της αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες και για αυτό το λόγω ανέστειλαν την λειτουργία του.

6 μέρες έχουν περάσει απ όταν η Sony ανακοίνωσε ότι το δίκτυό της αντιμετώπιζε κάποιες δυσκολίες και για αυτό το λόγω ανέστειλαν την λειτουργία του.

Δεν σταμάτησε όμως μόνο αυτό του PSN αλλά και γενικότερα τις υπηρεσίες του Qriocity, από την προηγούμενη Τετάρτη, εξαιτίας μίας εξωτερικής παρεμβολής, δηλαδή εξαιτίας κάποιων hackers που επιτέθηκαν στο δίκτυο.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει συγκεκριμένες ενδείξεις για το πότε θα επανέλθει σε λειτουργία, άφησε όμως υπόνοιες ότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουν παραβιαστεί λογαριασμοί χρηστών, με αποτέλεσμα να αποκτηθεί πρόσβαση σε πληροφορίες τους.

Για να εξασφαλίσει την ακεραιότητα του συστήματος, εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν ότι ολόκληρη η υπηρεσία, που συνδέει κάτι περισσότερο από 75 εκατομμύρια χρήστες και τους επιτρέπει να συνομιλούν και να παίζουν on-line παιχνίδια, ανακατασκευάζεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Patrick Seybold, γίνονται εκτεταμένες προσπάθειες ώστε το σύστημα να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Γίνονται ακόμα έρευνες για το ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση αυτή, που την ανάγκασε να προχωρήσει στο κλείσιμο του δικτύου. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για να εξακριβωθεί εάν έχουν διαρρεύσει στοιχεία πιστωτικών καρτών από τους χρήστες.

Η χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση ήταν κομβικής σημασίας, μιας και η πλειονότητα των χρηστών, ειδικά οι έφηβοι περίμεναν την εορταστική περίοδο, για να αφοσιωθούν στα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια, και ειδικότερα εκείνων που απαιτείται σύνδεση με το δικτύο της Sony.

Αντ’ αυτού οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με το να κατακρίνουν και να εκφράζουν το παράπονο τους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εν αναμονή νέων δηλώσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment