PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία και σήμερα


Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Βαθμιαία θα επικρατήσουν βοριάδες 4 έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, αλλά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 26 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες και μεσημβρινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτικη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: στη δυτικη Μακεδονία από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου και στα υπόλοιπα από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτικη Στερεά, δυτικη Πελοπόννησος

καιρός: σχεδόν αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανόν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

άνεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 25 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, βελτιούμενος τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά, κυρίως της ανατολικής Στερεάς.

άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 24 έως 39 και πιθανόν τοπικά στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο έως 40 βαθμούς κελσίου.Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αίθριος.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στις Κυκλάδες η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: αίθριος.

άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 25 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία αναμένεται να εμφανίσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment