PeristeriNews.gr
Διεθνή

Στους 359 οι νεκροί από τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα


Στους 359 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι που σημειώθηκαν σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα.

Οι επιθέσεις συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες παγκοσμίως έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής ανέλαβε χθες η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.

«Οι εκτελεστές της επίθεσης που στόχευσε πολίτες δυτικών κρατών και Χριστιανούς στη Σρι Λάνκα πριν από δύο ημέρες ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους» ανέφερε σύντομη ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στο ελεγχόμενο από το Ι.Κ. πρακτορείο Amaq.

Ελεγχόμενη έκρηξη στο Κολόμπο

Μία ακόμη βόμβα εξερράγη σήμερα στο Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, ξυπνώντας τον εφιάλτη που έζησε η χώρα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα. Αυτή τη φορά ωστόσο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, επρόκειται για βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα και οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη κοντά στο ξενοδοχείο «Savoy».

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες για τους δράστες βλέπουν τον φως της δημοσιότητας. Ο υφυπουργός Άμυνας της χώρας, ο Ρουβάν Βιζεβαρντένε, δήλωσε επίσης σήμερα ότι ένας από τους δράστες είχε σπουδάσει στη Βρετανία, αναφέρει το Sky News.

Χθες, έγινε γνωστό ότι στους δράστες περιλαμβάνονταν δύο αδέλφια από τι Σρι Λάνκα, μουσουλμάνοι, ηλικίας 20 και 30 ετών, από εύπορη οικογένεια και παιδιά πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών, οι οποίοι μάλιστα έπαιξαν ρόλο-κλειδί στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο τους, που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, λειτουργούσαν έναν οικογενειακό «τρομοκρατικό πυρήνα» και έπαιζαν ρόλο-κλειδί στους κόλπους της ισλαμιστικής οργάνωσης National Thowheeth Jama’ath (NTJ), στην οποία οι αρχές της Σρι Λάνκα έχουν εστιάσει τις έρευνες.

Ωστόσο, η αστυνομία αγνοεί προς το παρόν αν οι επιθέσεις προέρχονται από έναν και μόνο πυρήνα ή από χωριστές, συντονισμένες μεταξύ τους, ομάδες. Κατά συνέπεια, προς το παρόν οι αρχές αγνοούν εάν οι δύο αδελφοί βρίσκονταν σε επαφή με άλλους καμικάζι.

Το Σάββατο, τα δύο αδέλφια νοίκιασαν από ένα δωμάτιο σε πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία του Κολόμπο, στο Cinnamon Grand και στο Shangri-La. Ανατινάχθηκαν ο καθένας στο ξενοδοχείο του το επόμενο πρωί στον μπουφέ του πρωινού, σχεδόν την ίδια στιγμή.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε χθες το Ιλαμικό Κράτος, μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, χωρίς ωστόσο να δίνει αποδείξεις γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment